Κομισιόν: Οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία προχωρούν με αργούς ρυθμούς

Bάζουν χέρι στην Άγκυρα για την ελευθερία της έκφρασης και τα ανθρώπινα δικαιώματα

Κομισιόν: Οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία προχωρούν με αργούς ρυθμούς
Έντονη κριτική για την «οπισθοδρόμηση» της Τουρκίας σε σημαντικές μεταρρυθμίσεις, όπως η ελευθερία των ΜΜΕ, η ανεξαρτησία του δικαστικού συστήματος και η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ασκεί η Ευρωπαϊκή επιτροπή σε ετήσια έκθεση της.
Αν και εξαίρει τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει στη χώρα, καθώς και τους χειρισμούς της Άγκυρας στο θέμα της εισροής εκατομμυρίων προσφύγων, η Κομισιόν επισημαίνει ότι πρέπει να καταβληθούν επιπλέον σοβαρές ��ροσπάθειες για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και της διαφθοράς. Eπίσης, σύμφωνα με την ΕΕ, πρέπει να διασφαλιστεί η ελευθερία της έκφρασης, να επιδιωχθεί σοβαρή μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης και να αντιμετωπιστεί η υψηλού βαθμού πολιτικοποίηση και η έλλειψη διαφάνειας.
Η έκθεση, που εξετάζει την πρόοδο της Τουρκίας στην εκπλήρωση των προϋποθέσεων για την ένταξη της στην Ε.Ε (όπως και τις χώρες των δυτικών Βαλκανίων) παρατηρεί πως οι περισσότερες χώρες αντιμετωπίζουν σημαντικές προκλήσεις, όσον αφορά την οικονομική διακυβέρνηση και την ανταγωνιστικότητα. Παράλληλα, η Επιτροπή τονίζει την ανάγκη για σχέσεις... καλής γειτονίας και επίλυση των διμερών διενέξεων.
«Οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία ξεκίνησαν το 2005, αλλά προχωρούν με αργούς ρυθμούς» επισημαίνεται στην σχετική ανακοίνωση.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top