ΒΟΜΒΑ Σόιμπλε:Αν η Ευρώπη δεν ελέγξει τα σύνορά της,θα καταστραφεί

Δηλώσεις για το προσφυγικό σε συνέδριο στο Βερολίνο

ΒΟΜΒΑ Σόιμπλε:Αν η Ευρώπη δεν ελέγξει τα σύνορά της,θα καταστραφεί

​Την ανάγκη η Ευρώπη να ανακτήσει τον έλεγχο των εξωτερικών συνόρων της, τόνισε την Παρασκευή, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανκ Σόιμπλε μιλώντας για το προσφυγικό ζήτημα, στην διάρκεια συνεδρίου στο Βερολίνο.

«Εάν η Ευρώπη δεν καταφέρει να λύσει το πρόβλημα και να αποκτήσει έναν σχετικό έλεγχο των εξωτερικών της συνόρων, η Ευρώπη της ελεύθερης μετακίνησης και των ανοικτών συνόρων θα καταστραφεί», είπε χαρακτηριστικά ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Εν τω μεταξύ, την Πέμπτη σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει για όσα αποτυπώθηκαν περί της ανάγκης έκδοσης νέων αξιόγραφων του γερμανικού δημοσίου ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της έλευσης έως και 1 εκατομμυρίου αιτούντων άσυλο φέτος στην χώρα (σσ Γερμανία), ο κ.Σόιμπλε ψύχραιμα δήλωσε ότι «μπορούμε να επιτύχουμε έναν ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, χωρίς να εκδοθεί νέο χρέος το 2016, με βάση τα σημερινά δεδομένα».

Ο ίδιος, πάντως, παραδέχθηκε ότι ο μεγάλος αριθμών των αιτούντων άσυλο που φθάνουν στη χώρα, θα αποτελέσει μια πρόκληση για την Γερμανία από δημοσιονομική άποψη, κυρίως το 2016.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top