Στη Λέσβο σήμερα αντιμέτωποι με χιλιάδες δράματα Τσίπρας και Σουλτς

Θα δουν από κοντά τις διαστάσεις του προσφυγικού

Στη Λέσβο σήμερα αντιμέτωποι με χιλιάδες δράματα Τσίπρας και Σουλτς

​Την Λέσβο επισκέπτονται σήμερα Πέμπτη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Οι δύο άνδρες ταξιδεύουν στο νησί για να διαπιστώσουν από κοντά τις προσπάθειες για τη διάσωση των προσφύγων και τη διαχείριση των προσφυγικών ροών, βλέποντας παράλληλα και τις εγκαταστάσεις του «hot spot».

Ο κ.Τσίπρας αναμένεται να τονίσει εκ νέου την αναγκαιότητα ταυτοποίησης των προσφύγων σε τουρκικό έδαφος και μετεγκατάστασής τους απευθείας από εκεί.
Τσίπρας και Σουλτς επισκέφθηκαν την Τετάρτη το προσωρινό κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο Γαλάτσι. Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και συνομίλησε με ενήλικες και παιδιά που διαμένουν προσωρινά εκεί.

Παράλληλα, την Τετάρτη αναχώρησαν για Λουξεμβούργο οι πρώτοι 30 πρόσφυγες. Συγκεκριμένα, ταξίδεψαν στο Λουξεμβούργο έξι οικογένειες με μικρά παιδιά, από τους οποίους οι τέσσερις οικογένειες είναι από τη Συρία και οι δύο από το Ιράκ. Τους πρόσφυγες συνόδευσαν ο Αλέξης Τσίπρας, ο Μάρτιν Σουλτς, ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου, Γιαν Ασελμπορν, o επίτροπος για θέματα μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top