Μοσκοβισί: επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης οι φόροι!

«Εμείς οριοθετούμε τους στόχους. Η κυβέρνηση επιλέγει τα μέσα»

Το ότι ο τρόπος με τον οποίο θα καλυφθεί το δημοσιονομικό κοινό επαφίεται στην ελληνική κυβέρνηση, τόνισε σε συνέντευξή του ο Πιερ Μοσκοβισί.

«Οι περισσότερες επιλογές για τους φόρους ανήκουν στην ελληνική κυβέρνηση και ψηφίζονται από την ελληνική κυβέρνηση», ανέφερε, μιλώντας στον ΣΚΑΙ και τη Σία Κοσιώνη, ο Ευρωπαίος Επίτροπος, επιβεβαιώνοντας ότι η επιβολή ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση ήταν πρόταση της κυβέρνησης Τσίπρα.

Ο κ. Μοσκοβισί εξέφρασε την αισιοδοξία του για την επιτυχή ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, τονίζοντας ότι πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τέλους του έτους, ενώ συμπλήρωσε πως συνδέεται με την αξιολόγηση ως «προαπαιτούμενο για την μακροπρόθεσμη επιτυχία της Ελλάδας».

«Η Ελλάδα δεν κυβερνιέται από την Κομισιόν ή την Ευρώπη. Υπ��ρχει ένα πρόγραμμα, αλλά υπάρχει και εθνική ανεξαρτησία στην Ελλάδα», τόνισε ο Επίτροπος και πρόσθεσε: «ας αφήσουμε τις αλληλοκατηγορίες! Εμείς δουλεύουμε με την εκάστοτε κυβέρνηση που επιλέγουν οι Έλληνες. Δεν μας ενδιαφέρει το χρώμα της, ούτε υπονομεύουμε, ούτε ευνοούμε, κανέναν».

Δείτε στο βίντεο απόσπασμα από τη συνέντευξη

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top