Σφοδρή επίθεση Μεϊμαράκη στον Φίλη: Τον χαρακτήρισε «απαίδευτο» και «επικίνδυνο»

Συνέδεσε την αμφισβήτηση της Γενοκτονίας με την επίσκεψη Τσίπρα στην Άγκυρα

Σφοδρή επίθεση στον Νίκο Φίλη εξαπέλυσε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης, αναφερόμενος στα όσα είπε ο υπουργός Παιδείας για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

«Τα σενάρια στα οποία αναφέρθηκε ο κύριος Φίλης μπορούμε να πούμε ότι είναι αρκετά. Πρώτον, ότι τα πιστεύει γιατί είναι απαίδευτος. Δεύτερον, ότι θέλει να δημιουργήσει ένα θέμα για να σκεπάσει επικοινωνιακά τα δύσκολα μέτρα που πάνε να περάσουν. Και τρίτο και χειρότερο ότι πάει να δημιουργήσει “καλό κλίμα”, στέλνοντας μήνυμα στην Τουρκία, για την επίσκεψη Τσίπρα στην Τουρκία, όπως αυτή ανακοινώθηκε μετά τις εκλογές που κέρδισε ο Ερντογάν. Αυτά είναι επικίνδυνα» τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ πρόσθεσε για τον κ. Φίλη ότι αν τα πιστεύει αυτά που λέει είναι δικαίωμά του, αλλά «δεν κάνει για υπουργός Παιδείας, πρέπει να φύγει». Για την περίπτωση που το λέει για επικοινωνιακούς λόγους, ανέφερε ότι «είναι επίσης επικίνδυνος και δεν πρέπει να φύγει μόνο αυτός. Πρέπει και ο Πρωθυπουργός να πάρει ξεκάθαρη θέση».

Ο κ. Μεϊμαράκης συνέδεσε και σε άλλο σημείο τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας με την σχεδιαζόμενη επίσκεψη Τσίπρα στην Άγκυρα, επισημαίνοντας: «Εάν πάλι το λέει στέλνοντας μήνυμα στους Τούρκους, του απαντάμε ότι μπορεί να βρισκόμαστε σε οικονομική κρίση, αλλά εκπτώσεις στα Εθνικά θέματα οι Έλληνες δεν πρόκειται ποτέ να κάνουμε. Δεν θα αφήσουμε να παραγραφεί και να καταγραφεί διαφορετικά η Ελληνική ιστορία».

Ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε ακόμη για «επικίνδυνα εθνικά παιχνίδια» και κάλεσε τους υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας να πάρουν θέση: «Είχαμε τη θεωρία των παιγνίων στα οικονομικά με τον Βαρουφάκη, βλέπω τώρα να έχουμε άλλα εθνικά παιχνίδια με τον κ. Φίλη. Εγώ θα περιμένω ακόμα κάποιες μέρες. Για να πάρει θέση ο Πρωθυπουργός. Και να πάρει θέση και ο Κοτζιάς, ο υπουργός Εξωτερικών. Και να πάρει θέση και ο υπουργός Αμύνης, ο Πάνος Καμμένος».

Κατέληξε στην δήλωσή του ο κ. Μεϊμαράκης:

«Είναι πολύ σοβαρό το ζήτημα για να κάνουν το παγώνι, για να κάνουν την πάπια. Εμείς ήδη καταθέσαμε ερώτηση στον Πρωθυπουργό, με εκλεκτό συνάδελφο βουλευτή. Για να έρθει ο Πρωθυπουργός στη Βουλή να απαντήσει. Θα δούμε αν θα έρθει. Αλλά και αν δεν έρθει, να ξέρετε θα τον σύρουμε για τα Εθνικά θέματα να έρθει στη Βουλή και να δώσει τις απαντήσεις που οφείλει, για να γνωρίζουμε οι Έλληνες πολίτες πως θα προχωρήσει η χώρα.

Δεν μπορεί πίσω από το χρέος, από την οικονομική πολιτική, να κάνει κρυφές συναλλαγές και να έχει κρυφή ατζέντα για όλα αυτά τα ζητήματα».


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top