«Φρένο» από ΑΝΕΛ: Καταψηφίστηκε και αποσύρθηκε η τροπολογία για τις ζυθοποιίες!

Δεν υπήρξε πλειοψηφία στην Επιτροπή

«Φρένο» από ΑΝΕΛ: Καταψηφίστηκε και αποσύρθηκε η τροπολογία για τις ζυθοποιίες!

«Φρένο» στην τροπολογία για τις ζυθοποιίες έβαλαν οι ΑΝΕΛ αφού την καταψήφισαν στην αρμόδια Επιτροπή και δεν θα εισαχθεί στην Ολομέλεια!

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο ειδικός αγορητής των ΑΝΕΛ Γιώργος Λαζαρίδης προειδοποίησε την κυβέρνηση να προχωρήσει σε αλλαγές στο νομοσχέδιο αποσύροντας ή αλλάζοντας εντελώς τη διάταξη για τη φορολόγηση της ελληνικής μπύρας «ώστε να μπορέσουν να σταθούν όρθιες οι ελληνικές επιχειρήσεις και να μην καλυφθεί και ο χώρος αυτός από τις μεγάλες πολυεθνικές».

Ο ίδιος, αν και επεσήμανε ότι ακόμη και να περάσει στην Ολομέλεια η διάταξη, απλά θα δοθεί μια ευκαιρία στον αρμόδιο υπουργό να προβεί σε δραστικές αλλαγές στην τροπολογία προκειμένου να την ψηφίσουν οι ΑΝΕΛ (η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει 145 βουλευτές), τελικά την καταψήφισε και έτσι αποσύρεται και δεν θα συμπεριλαμβάνεται στα προαπαιτούμενα.

Υπενθυμίζεται ότι και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος είχε διαμηνύσει ότι η ΚΟ των ΑΝΕΛ δεν θα ψήφιζε την τροπολογία.

Την απόσυρση της διάταξης είχαν ζητήσει η ΝΔ μέσω του εισηγητή της Κώστα Σκρέκα αλλά και η Δημοκρατική Συμπαράταξη μέσω του αγορητή Γιάννη Μανιάτη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top