Παπαδημούλης: Να πάει να συναντήσει τον Ερντογά�� ο Τσίπρας

«Η Ελλάδα είναι αρχή του διαδρόμου για το προσφυγικό και η Τουρκία πόρτα»

«Νομίζω ότι είναι η ώρα να προγραμματιστεί ένα ταξίδι του Τσίπρα στην Τουρκία μετά τις εκλογές εκεί, προκειμένου να συζητηθεί και το προσφυγικό, όπου ο Τσίπρας θα εκπροσωπεί και την ΕΕ, όχι μόνο την Ελλάδα» είπε ο Δημήτρης Παπαδημούλης μιλώντας στο Πρακτορείο FM.

Ο ευρ��βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών πρέπει να βρεθεί επειγόντως μια ευρωπαϊκή και ανθρώπινη λύση γιατί αλλιώς ο χειμώνας που έρχεται απειλεί με εκατόμβη νεκρών.

«Αν αποτύχει η Ευρώπη να αντιμετωπίσει το προσφυγικό, σύμφωνα με τους κανόνες που η ίδια διαθέτει και σύμφωνα με όσα έχουν υπογράφει όλα τα κράτη-μέλη του ΟΗΕ, τότε θα ξηλωθεί η ίδια η έννοια της ευρωπαϊκή ενοποίησης» είπε ο ευρωβο��λευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Τουρκία είναι «πόρτα εισόδου» των μεταναστών και των προσφύγων και η Ελλάδα είναι «η αρχή του διαδρόμου» και πρέπει να δημιουργηθεί ένας ευρωπαϊκός χερσαίος διάδρομος που θα ξεκινάει από τη χώρα μας και θα καταλήγει στη βόρεια Ευρώπη.

Ο κ. Παπαδημούλης χαρακτήρισε επίσης «ντροπιαστικό φαινόμενο» τη στάση που τηρούν στο προσφυγικό τα ανατολικά κράτη-νέα μέλη της ΕΕ, λέγοντας ότι αποτελεί ιστορικό παράδοξο, χώρες που έζησαν προσφυγιά και υπέφεραν από τείχη να υψώνουν τώρα τείχη, ενώ τόνισε ότι οι χώρες-μέλη που σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος στο προσφυγικό, όπως η Ελλάδα, πρέπει να έχουν και μια ελαστικότερη αντιμετώπιση στην εφαρμογή του Συμφώνου Σταθερότητας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top