«Κόκκινα δάνεια» και δημοσιονομικά στο τραπέζι της συνάντησης Τσίπρα – Μοσκοβισί

Επιτόπιος έλεγχος και από τον Σουλτς

«Κόκκινα δάνεια» και δημοσιονομικά στο τραπέζι της συνάντησης Τσίπρα – Μοσκοβισί

​Με τον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα θα συναντηθεί σήμερα στις 17:30 στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Γάλλος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Π. Μοσκοβισί, ενώ αμέσως μετά στις 18:30 θα έχει συναντήσεις με τον υπουργό Οικονομικών, Ε. Τσακαλώτο και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Γ. Χουλιαράκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μοσκοβισί θα αξιολογήσει την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων και των δημοσιονομικών μέτρων που έχει πάρει η ελληνική κυβέρνηση, όμως μεταξύ άλλων αναμένεται να συζητηθεί επισταμένως το κρίσιμο θέμα των κόκκινων δανείων και των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας, με την ελληνική πλευρά να προσβλέπει σε μια πολιτική λύση.

Άλλωστε στο ζήτημα αυτό το Μαξίμου κρατά ως πολύτιμο φυλαχτό την στήριξη που παρείχε ο Γάλλος πρόεδρος, Φ. Ολάντ, κατά την επίσκεψή του στη χώρα μας και τηρεί στάση αναμονής για τα μηνύματα που θα στείλει ο κ. Μοσκοβισί και τα οποία αναμένεται να δώσουν μια γεύση για τη στάση που τηρούν οι δανειστές όσον αφορά στην πρώτη αξιολόγηση.

Παράλληλα, σήμερα το βράδυ φτάνει στην Αθήνα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μ. Σουλτς με το βλέμμα στραμμένο στην αντιμετώπιση της τεράστιας προσφυγικής κρίσης.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, την Τετάρτη το πρωί ο κ. Σουλτς, μαζί με τον Α. Τσίπρα, τον υπουργό Εξωτερικών του Λουξεμβούργου, Ζ. Άσελμπορν και τον Επίτροπο Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δ. Αβραμόπουλο, θα επισκεφθούν το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» για να παρακολουθήσουν την αναχώρηση των πρώτων 30 προσφύγων για το Λουξεμβούργο.

Θα ακολουθήσει διευρυμένη σύσκεψη των τεσσάρων στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ θα υπάρξει και κατ’ ιδίαν συνάντηση Τσίπρα – Σουλτς, μετά το τέλος της οποίας θα γίνουν και κοινές δηλώσεις.

Την Τετάρτη, πολύ πιθανόν ο κ. Σουλτς να επισκεφθεί το ��λειστό γήπεδο του Γαλατσίου, όπου διαμένουν προσωρινά πρόσφυγες, μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γ. Μουζάλα και εκεί θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί και με τους εθελοντές που εργάζονται καθημερινά για να ανακουφίσουν τους πρόσφυγες.

Την Πέμπτη, ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα επισκεφθούν τη Μυτιλήνη, όπου ο κ. Σουλτς θα ξεναγηθεί στους χώρους φιλοξενίας προσφύγων, ενώ ο Α. Τσίπρας θα του εξηγήσει αναλυτικά τους λόγους για τους οποίους πρέπει να δημιουργηθούν hot spots και στην Τουρκία.

Τέλος, την Παρασκευή η κυβέρνηση θα συγκαλέσει σύσκεψη με τη συμμετοχή δημάρχων και Μητροπολιτών που έχουν άμεση σχέση με τις προσφυγικές ροές στα νησιά μας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top