Άδωνις σε Τσίπρα: Που θα γίνουν τα κέντρα μεταναστών & που θα βρεις λεφτά για το ενοίκιο;

«Προβλέπεται μετεγκατάσταση σε άλλη χώρα της Ευρώπης»

Ερώτηση στο πρωθυπουργό για το θέμα της εγκατάστασης 50.000 προσφύγων μετά την απόφαση της μίνι Συνόδου Κορυφής έκανε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο βουλευτής και υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ ρωτά τον Αλέξη Τσίπρα σε ποιο σημείο της Ελλάδας θα εγκατασταθούν οι πρόσφυγες, από πού θα προκύψουν τα χρήματα για την επιδότηση ενοικίου καθώς και το αν προβλέπεται μετεγκατάσταση σε άλλη χώρα της Ευρώπης.

Η ερώτηση του κ. Γεωργιάδη:

"Προς: Τον Αξιότιμο Πρωθυπουργό

Θέμα: Παραμονή 50.000 προσφύγων στην Ελλάδα

Μετά την απόφαση της μίνι-Συνόδου που πραγματοποι��θηκε την Κυριακή 25 Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες για το προσφυγικό, η Ελληνική Κυβέρνηση συμφώνησε την αποδοχή 50.000 προσφύγων στην Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα, η Ελλάδα θα πρέπει να αυξήσει τη δυνατότητά της να παρέχει στέγη σε 30.000 μετανάστες, αλλά και να δώσει στέγη μέσω επιδότησης ενοικίου, σε άλλους 20.000 πρόσφυγες έως το τέλος του έτους.

Παράλληλα, σε σχετική ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, την 26η Οκτωβρίου 2015, ανακοινώνεται η χορήγηση έκτακτης βοήθειας προς την Ελλάδα ύψους 5.9 εκ. € από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης (AMIF) που θα αφορά μόνο στην κάλυψη των εξόδων μεταφοράς με πλοίο τουλάχιστον 60.000 ατόμων που χρήζουν διεθνούς προστασίας και άλλων μεταναστών από τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου στην ηπειρωτική Ελλάδα για μια περίοδο 4 μηνών.

Ο Πρωθυπουργός στις δηλώσεις του έκανε λόγο για θέσεις προσωρινής φιλοξενίας μέχρι να ξεκινήσει η διαδικασία της μετεγκατάστασης, αναφέροντας ότι η πρόταση αυτή αποτελεί μια ουσιαστική συμβολή στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και θα έχει ως αποτέλεσμα την ένταξη των προσφύγων στον κοινωνικό ιστό της χώρας. Από τη δήλωση αυτή απορρέει η πρόθεση της Ελληνικής Κυβέρνησης να προωθήσει τη μόνιμη εγκατάσταση των προσφύγων στην Ελλάδα, μετατρέποντας τη χώρα από προσωρινό καταυλισμ�� προσφύγων και οικονομικών μεταναστών σε μόνιμο καταυλισμό.

Συνεπώς, ερωτάται ο Πρωθυπουργός:

• Υπάρχει πρόβλεψη για μετεγκατάσταση των προσφύγων σε άλλη χώρα της Ευρώπης;
• Αν υπάρχει πρόβλεψη μετεγκατάστασης των προσφύγων σε άλλη χώρα, σε ποιες ενέργειες θα προβείτε προκειμένου στην επιτάχυνση των διαδικασιών;
Σε ποιο σημείο της Ελλάδας πρόκειται να εγκατασταθούν οι 50.000 πρόσφυγες;
• Υπάρχει συγκεκριμένη πρόβλεψη για την εγκατάσταση προσφύγων στην Αττική και αν ναι σε ποιο σημείο;
• Από ποια πηγή θα προκύψει η επιδότηση ενοικίου των προσφύγων;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Σπυρίδων – Άδωνις Γεωργιάδης,

Βουλευτής Β΄ Αθηνών, Νέα Δημοκρατία"

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top