Αναστάτωση από δήλωση Κατρούγκαλου που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο έκτακτης εισφοράς!

Συζήτηση και για τα εργασιακά στη συνάντηση με Ντομπρόβσκις

Αναστάτωση από δήλωση Κατρούγκαλου που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο έκτακτης εισφοράς!
Αίσθηση προκάλεσε μία δήλωση του υπουργού Εργασίας Γ. Κατρούγκαλου, μετά την συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της Κομμισιόν Β. Ντομπρόβσκις, η οποία «έκλεψε την παράσταση» από τα όσα ειπώθηκαν σχετικά με το ασφαλιστικό και το εργασιακό

Συγκεκριμένα ο υπουργός Εργασίας άφησε ουσιαστικά ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής έκτακτης εισφοράς για το ασφαλιστικό, παρά τις διαψεύσεις του πρόσφατου παρελθόντος, καθώς μίλησε για ανάγκη «εξεύρεσης νέων πόρων» πέρα από την μείωση των συντάξεων!

Ο κ. Κατρούγκαλος πάντως αρνήθηκε να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις σχετικά με το τι εννοεί και περιορίσθηκε να πει ότι διεξάγονται διαβουλεύσεις.

Κατά τα άλλα εκτός από την μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, οι εργασιακές σχέσεις και το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα αποτέλεσαν τους υπόλοιπους άξονες της συζήτησης του αντιπροέδρου της Κομισιόν με τον υπουργό Εργασίας.

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν μίλησε για «καλή και παραγωγική συνάντηση» κατά την οποία συζητήθηκε το συνταξιοδοτικό σύστημα, τονίζοντας ότι είναι απαραίτητη η μεταρρύθμιση προκειμένου να καταστεί μακροπρόθεσμα βιώσιμο.

Παράλληλα, επισήμανε ότι πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές στην αγορά εργασίας, με στόχο να είναι περισσότερο ασφαλείς οι εργαζόμενοι, η αγορά να γίνει περισσότερη ευέλικτη και να δημιουργούνται περισσότερες θέσεις εργασίας.

Σε σχέση με τα εργασιακά είπε ακόμα ότι γνωρίζει πως η Ελλάδα βρίσκεται σε επαφή με διεθνείς οργανισμούς και εμπειρογνώμονες ώστε να εφαρμοστούν οι βέλτιστες διεθνείς πρακτικές.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top