Μάνος: «Θα τουφέκιζα τον Φίλη – Ποια δημόσια Παιδεία»;

«Τη διαλύουν κάθε μέρα μ’ αυτά που κάνουν»

​Επίθεση εναντίον του υπουργού Παιδείας, Ν. Φίλη εξαπέλυσε ο Στέφανος Μάνος για την επιβολή ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση και τα κενά στα σχολεία.

«Θα σας θυμίσω ότι αυτό ξεκίνησε ως ισοδύναμο, δηλαδή επεβλήθη το 23% στην Παιδεία ως ισοδύναμο της μείωσης του ΦΠΑ στο βόειο κρέας. Εγώ λέω το εξής αφού μπλέξαμε τόσο πολύ γιατί δεν κάνουμε το απλό να γυρίσουμε στο 23% στο βόειο κρέας από όπου ξεκίνησε και η όλη ιστορία. Γιατί δεν το συζητούμε καν; Γιατί τώρα θα επικροτήσουμε τη βλακεία, γιατί περί βλακείας πρόκειται, και σημειώστε ότι δεν είναι μόνο το 23% στην Παιδεία, βάλανε οι έξυπνοι αυτοί κύριοι, οι ευαίσθητοι άνθρωποι και 23% στα γηροκομεία. Άλλη ωραία κίνηση αυτή από κοινωνικά ευαίσθητη κυβέρνηση. Καλύτερα να ακριβύνει η σπαλομπριζόλα παρά να γίνει αυτός ο χαμός που γίνεται στην Παιδεία», είπε ο κ. Μάνος στον ραδιοφωνικό σταθμός Παραπολιτι��ά 90,1.

Μάλιστα δεν σταμάτησε εκεί, αλλά συνέχισε την επίθεσή του εναντίον του υπουργού Παιδείας.

«Έχουμε τους διπλούς δασκάλους από ότι οι Γάλλοι. Είπε ποτέ κανείς ότι οι Γάλλοι έχουν μια Παιδεία άθλια, πολύ χειρότερη από τη δική μας; Συνεπώς κάπως τα καταφέρνουν με τους μισούς. Τώρα έχουν τελειώσει τα λεφτά, δεν έχουμε φράγκο, ξεζουμίζουμε και τον τελευταίο συνταξιούχο και τον τελευταίο εργαζόμενο να βγάλουμε κάποιο φόρο για να πληρώσουμε τους πρόσθετους αυτούς εκπαιδευτικούς. Εγώ θα τουφέκιζα τον κ. Φίλη γι’ αυτό. Είμαστε μια χώρα η οποία αρνείται να δει την πραγματικότητα και επειδή αρνείται να δει την πραγματικότητα αρνείται να κάνει τα πιο στοιχειώδη που θα έπρεπε να κάνει για να ξεμπλέξει από αυτή την κατάρα. Δεν έπρεπε να γίνει καμία πρόσληψη και θα έπρεπε επίσης ταυτόχρονα να αναδιατάξει τους εκπαιδευτικούς ώστε να μη λείπουν. Ποια δημόσια Παιδεία; Τη διαλύουν κάθε μέρα με αυτά που κάνουν», είπε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top