Φτώχεια καταραμένη! 60.000 δολάρια για κάθε ομιλία του παίρνει ο Γ. Βαρουφάκης

Ταξιδεύει μόνο business class και μένει πάντα σε πεντάστερο ξενοδοχείο

Φτώχεια καταραμένη! 60.000 δολάρια για κάθε ομιλία του παίρνει ο Γ. Βαρουφάκης

Παρόλο που ο Γιάνης Βαρουφάκης πριν από λίγες μέρες διαμαρτυρήθηκε για την… «άδικη» κατά τον ίδιο επίθεση της «Αυγής» που αναπαρήγαγε ρεπορτάζ της γαλλικής τηλεόρασης ότι αμείβεται με 55.000 ευρώ για τις ομιλίες του και να υποστήριξε ότι δεν του πληρώνουν ούτε το ταξί, νέο ρεπορτάζ της εφημερίδας Πρώτο Θέμα δημιουργεί ερωτήματα για τις αμοιβές του πρώην υπουργού Οικονομικών.

Σύμφωνα λοιπόν με την εφημερίδα ο Γιάνης Βαρουφάκης εισπράττει για κάθε εμφάνισή τους εκτός Ευρώπης, 60.000 δολάρια, δηλαδή σχεδόν 53.000 ευρώ.

Μάλιστα, όπως αναφέρει, ο πρώην τσάρος της Οικονομίας έχει την δική του ατζέντισσα, η οποία ονομάζεται Τατιάνα Μαρίνκο και συνεργάζεται με ένα από τα μεγαλύτερα πρακτορεία «ενοικίασης προσωπικοτήτων», το London Speaker Bureau.

Η βάση της κυρίας Μαρίνκο είναι το ανεξάρτητο κρατίδιο του Ομάν και η ίδια συντονίζει όλες τις ομιλίες του κ. Βαρουφάκη, κυρίως στην Ασία, αλλά και όπου αλλού ζητηθεί.

Είναι ο άνθρωπος που μιλά απευθείας μαζί του τηλεφωνικά ή μέσω email και συζητούν τις προσφορές, αποφασίζουν από κοινού ποιες ομιλίες θα διαλέξουν και πού μπορούν να… «παζαρέψουν» την τιμή.

gianis.jpg

Ο πρώην υπουργός είναι περιζήτητος στη λίστα του διάσημου μεσιτικού γραφείου προσωπικοτήτων, η οποία περιλαμβάνει ονόματα, όπως ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο Ντέσμοντ Τούτου, ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, ο Μάικλ Ντάγκλας και ο Κέβιν Σπέισι.

Μάλιστα η φωτογραφία του και το βιογραφικό του φιγουράρουν στην ιστοσελίδα του γραφείου στην κατηγορία των ομιλητών που χαρακτηρίζονται «Πολιτικοί ηγέτες» και κάτω από το βιογραφικό του πρώην πρωθυπουργού της Πολωνίας, Λεχ Βαλέσα.

Σύμφωνα λοιπόν με τη συνεργάτιδα του Γ. Βαρουφάκη, με την οποία επικοινώνησε το Πρώτο Θέμα, ο πρώην υπουργός έχει προκαθορισμένη αμοιβή για τις εταιρικές εκδηλώσεις που τον καλούν και ανέρχεται στα 60.000 δολάρια εκτός Ευρώπης, ενώ αντιθέτως για τις ομιλίες του σε πανεπιστημιακά ιδρύματα εμφανίζεται διατεθειμένος να ρίξει το κασέ του στα 5.000 ευρώ, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο και για… παζάρια.

Εκτός από τα χρήματα αυτά, ο κ. Βαρουφάκης αξιώνει εισιτήριο business class ακόμα και για αεροπορικά ταξίδια εντός Ευρώπης, διαμονή σε πεντάστερο ξενοδοχείο, καθώς επίσης να καλύπτονται τα γεύματά του και οι μετακινήσεις του από και προς το αεροδρόμιο.

Επίσης ο πρώην υπουργός είναι πολύ προσεκτικός ακόμα και με την παραμικρή λεπτομέρεια που αφορά την παρουσία του σε ένα συνέδριο. Κάθε φορά λοιπόν, ζητά από τους διοργανωτές να μάθει ποιος είναι ο ακριβής σκοπός του συνεδρίου, ποιοι θα βρίσκονται στο ακροατήριο, αν θα συμμετέχει στο πάνελ ή θα είναι βασικός ομιλητής, ή και τα δύο, αν θα πρέπει να παραστεί σε κάποιο δείπνο ή γεύμα, ποιος θα καλύψει την αμοιβή του, αλλά και τι πρέπει να φορέσει τη μέρα της ομιλίας του, σε τι κατηγορίας ξενοδοχείο θα μείνει ή αν θα τον φιλοξενήσουν σε σπίτι.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top