Γεννηματά: προκλητικές οι δηλώσεις Φίλη για τους γονείς μαθητών στα ιδιωτικά

«Για Υπουργούς που ξεχνούν να δηλώσουν εκατομμύρια, αυτές οι επιβαρύνσεις μοιάζουν πενταροδεκάρες» σχολίασε

Γεννηματά: προκλητικές οι δηλώσεις Φίλη για τους γονείς μαθητών στα ιδιωτικά
Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και στον υπουργό Παιδείας Ν. Φίλη προσωπικά, για όσα δήλωσε σήμερα για την επιβάρυνση στους γονείς των οποίων τα παιδιά πηγαίνουν σε ιδιωτικά σχολεία, λόγω επιβολής ΦΠΑ, εξαπέλυσε σήμερα η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, κατά τη συνάντηση που είχε με την Συντονιστική Επιτροπή Συλλόγων Γονέων Ιδιωτικών Σχολείων Ελλάδος.

«Το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη είχαν εκφράσει από την αρχή την αντίθεσή τους για την επιβολή ΦΠΑ στην Εκπαίδευση. Πρόταση που όπως αποκάλυψε ο επίτροπος Μοσκοβισί, προτάθηκε από την ίδια την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ. Ο κ. Τσίπρας μας διαβεβαίωσε τόσο προεκλογικά, όσο και στις προγραμματικές δηλώσεις, ότι δεν θα το εφαρμόσει, ότι θα αναζητήσει ισοδύναμα. Και πάλι ενέπαιξε τους πολίτες. Τα μεγάλα λόγια «πέταξαν», και χθες η σκληρή πραγματικότητα αναδείχθηκε» τόνισε αρχικά η κ. Γεννηματά.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ όχι μόνο επέβαλλε για πρώτη φορά, φόρο σε ένα ευαίσθητο τομέα, αλλά προσβάλλει και τις πολλές χιλιάδες οικογένειες και εκπαιδευτικούς, με τις προκλητικές δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας κ. Φίλη. Αλλά πράγματι για Υπουργούς που ξεχνούν να δηλώσουν εκατομμύρια, αυτές οι επιβαρύνσεις μοιάζουν “πενταροδεκάρες”».

Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρόσθεσε: «Η Κυβέρνηση και ο κ. Υπουργός, αγνοούν προκλητικά ότι τα Ιδιωτικά Σχολεία, τα Φροντιστήρια, τα ΙΕΚ, τα Φροντιστήρια ξένων γλωσσών και οι άλλες αντίστοιχες εκπαιδευτικές μονάδες, καλύπτουν ουσιαστικές και πραγματικές ανάγκες για την εκπαίδευση, εκατοντάδων χιλιάδων μαθητών, και απασχολούν δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικούς και εργαζόμενο��ς.

Κατά συνέπεια η επιβολή του ΦΠΑ επηρεάζει το εισόδημα και τον οικογενειακό προϋπολογισμό όχι κάποιων λίγων «πλουσίων», αλλά εκατοντάδων χιλιάδων οικογενειών.

Μεταξύ αυτών και οι νέοι άνθρωποι που σπουδάζουν στα ΙΕΚ για να αποκτήσουν δεξιότητες που θα τους επιτρέψουν να ξεφύγουν από τον εφιάλτη της ανεργίας.

Το ΠΑΣΟΚ θα σταθεί στο πλευρό των οικογενειών στην προσπάθεια ακύρωσης του άδικου και αντικοινωνικού αυτού μέτρου».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top