Βρούτσης: «Η απάντηση είναι Βαγγέλης Μεϊμαράκης»

«Τρομερή και αδιανόητη η κατάργηση των επικουρικών συντάξεων»

Βρούτσης: «Η απάντηση είναι Βαγγέλης Μεϊμαράκης»

​Την έντονη αντίδραση της ΝΔ στις εξαγγελίες του υπουργού Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλου στην εκπομπή «Στον ενικό» για κατάργηση των επικουρικών συντάξεων εξέφρασε ο βουλευτής του κόμματος, Γ. Βρούτσης, τονίζοντας ότι αν συμβεί κάτι τέτοιο θα είναι «τρομερό και αδιανόητο».

«Ως ΝΔ στεκόμαστε απέναντι και επικριτικά και θα εμποδίσουμε με κάθε τρόπο αυτή την εξέλιξη», διεμήνυσε ο κ. Βρούτσης, ο οποίος πρόσθεσε:

«Στην πράξη η βιωσιμότητα του ασφαλιστικού αντιμετωπίζεται μόνο με ανάπτυξη και αύξηση της απασχόλησης. Όσο κλείνουμε τα μάτια σε αυτό δεν κάνουμε τίποτα. Αν συνεχίζαμε την πορεία της προηγούμενη κυβέρνησης, η ανεργία θα ήταν 19,5% το 2016. Τώρα θα είναι 25,8%. Αυτό μεταφράζεται σε 6,3 μονάδες περισσότερο ανεργία, δηλαδή, χαμένες 240.000 θέσεις εργασίας λόγω ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Βρούτσης αναφέρθηκε και στις εσωκομματικές διεργασίες της ΝΔ, υποστηρίζοντας ότι δεν χρειαζόταν να προηγηθεί συνέδριο της διαδικασίας εκλογής νέου προέδρου.

«Η πολιτική φυσιογνωμία της ΝΔ δεν χρειάζεται συνέδριο. Είναι ξεκαθαρισμένη, έχει σαφήνεια, γνωρίζουμε ποιοι είμαστε. Είμαστε η κεντροδεξιά στην Ελλάδα. Έχουμε αξίες και αρχές. Η ΝΔ είναι ένα κόμμα με βαθιές ρίζες στην κοινωνία, κι αυτό αποδεικνύεται από τα σταθερά ποσοστά της μέσα σε αυτό το κύμα της δημοσιονομικής δυσκολίας που υπήρξε για τη χώρα», είπε.

Δεν έκρυψε μάλιστα και τη στάση που θα κρατήσει στις εκλογές για το νέο πρόεδρο της ΝΔ.

«Εκτιμώ ότι αυτή τη δύσκολη περίοδο και για τη χώρα και για τη ΝΔ, που πρέπει να ξαναβρεί αυτή τη στιγμή και πάλι τη φόρμα της και να ξαναπατήσει γερά στα πόδια της, η απάντηση βρίσκεται στο όνομα Βαγγέλης Μεϊμαράκης».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top