Σπίρτζης: «Αυξημένος ΦΠΑ μόνο στα εισιτήρια»

«Παλεύουμε να μην αυξηθούν οι τιμές στις κάρτες»

​Προσπάθεια να μείνει σταθερή η τιμή των καρτών απεριόριστων διαδρομών στα μέσα μαζικής μεταφοράς, παρά την αύξηση του ΦΠΑ, καταβάλει το υπουργείο Μεταφορών, ��ύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό, Χ. Σπίρτζη, ο οποίος μίλησε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

«Οι τιμές των εισιτηρίων και πολλών άλλων προϊόντων μετά τη συμφωνία που έγινε το καλοκαίρι πήγαν από την κλίμακα του ΦΠΑ τη μικρή στη μεγάλη, στο 23%. Έχουμε μια διαφορά της τάξης του 10%. Ο ΦΠΑ επί της ουσίας έχει μπει από το καλοκαίρι στα εισιτήρια και στα μέσα μεταφοράς, απλά έχει απορροφηθεί από την υπάρχουσα τιμή, χωρίς να γίνουν αυξήσεις. Στη διαπραγμάτευση που κάναμε έγινε μία πρόταση να γίνει μία σοβαρή μελέτη από τις υπηρεσίες του υπουργείου σε συνεργασία με τον ΟΑΣΑ προκειμένου - αυτή είναι η πολιτική κατεύθυνση που έχουμε - να μείνουν σταθερές οι κάρτες απεριορίστων διαδρομών στις αστικές συγκοινωνίες και να μπει ο ΦΠΑ μόνο στα εισιτήρια. Αυτό παλεύουμε», είπε ο κ. Σπίρτζης.

Όσον αφορά τέλος στους άνεργους και στα άτομα με αναπηρία, ο υπουργός τόνισε ότι θα έχουν ατέλεια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top