Κυβέρνηση: ζήτημα αρχής η απομάκρυνση της Σαββαΐδου

Επιμένει να ζητά την παραίτησή της μέσω διαρροών

Ζήτημα αρχής αποτελεί για την κυβέρνηση το θέμα της απομάκρυνσης της κ. Σαββαΐδου από τα καθήκοντά της, και γι' αυτό θα επιμείνει να ζητά την παραίτησή της, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

«Για την κυβέρνηση, το ζήτημα είναι θέμα αρχής, καθώς αφορά ζητήματα διαφάνειας. Γι' αυτό έχει ζητηθεί από την Σαββαΐδου η παραίτησή της», αναφέρουν οι ίδιες πηγές και υπογραμμίζουν ότι η κ. Σαββαΐδου απολογείται αύριο, και αν προκύψει κατάχρηση του ρόλου της, σε μια τόσο καθοριστικής σημασίας θέση, είναι εξαιρετικά δύσκολο να επιμείνει στην ίδια στάση την οποία κράτησε αυτές τις μέρες.

Σημερινό δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών υποστηρίζει ότι δύο ημέρες πριν από την ψήφιση του Πολυνομοσχεδίου, η κ. Σαββαΐδου έστειλε στην κυβέρνηση σχέδιο τροπολογίας, που προωθούσε την απαλλαγή της από ποινικές ευθύνες, για οποιαδήποτε απόφασή της -συμπεριλαμβανομένων και των εκκρεμών υποθέσεων.

Η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων έχει κληθεί επίσης από την Εισαγγελία Πρωτοδικών ως ύποπτη για απιστία σε βαθμό κακουργήματος για υπόθεση φορολογικών ελέγχων σε εταιρεία, επειδή ζήτησε να γίνει επανέλεγχος και δεν εισπράχθηκαν καταλογισμένοι φόροι 78 εκ. ευρώ.

Η ίδια όμως υποστηρίζει ότι ο επανέλεγχος δεν αναστέλλει την είσπραξη ποσών και αφήνει να εννοηθεί ότι υπάρχουν πολιτικά ελατήρια εις βάρος της, καθώς αρνείται να παραιτηθεί από μία θέση που κατά τους δανειστές είναι «μακράς θητείας» (για 2+2 χρόνια) και δεν ταυτίζεται με την εναλλαγή κυβερνήσεων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top