Απειλές κατά της ζωής τους δέχονται μέλη της Επιτροπής Σοφών

Το επιβεβαίωσε και ο Δ. Μπούρλος

​Απειλές κατά της ζωής τους δέχονται μέλη της «Επιτροπής Σοφών» για την αναμόρφωση του ασφαλιστικού, κάτι που επιβεβαίωσε και ο εργατολόγος Δ. Μπούρλος.

Σύμφωνα με το Mega, μέλη της επιτροπής δέχονται τηλεφωνικές επιθέσεις, αλλά και μέσω διαδικτύου από αγνώστους που τους βρίζουν και απειλούν τις ζωές τους για το πόρισμα που έβγαλε η επιτροπή για το ασφαλιστικό.

Μάλιστα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σήμερα αναμένεται να ζητήσουν π��οστασία από την Πολιτεία, όπως επίσης εισαγγελική παρέμβαση για την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, ώστε να εντοπιστούν εκείνοι που τους απειλούν.

Την είδηση επιβεβαίωσε και το μέλος της επιτροπής Δ. Μπούρλος, στην πρωινή εκπομπή του Mega, τονίζοντας ότι «κάποιοι εξέφρασαν απειλές σε σχέση με τη σωματική ακεραιότητα κάποιων μελών, δεδομένου ότι με τη συμπεριφορά τους κόβουν συντάξεις».

Διευκρίνισε πάντως ότι ο ίδιος δεν έχει δεχθεί απειλές, καθώς ήταν από εκείνους που εξέφρασαν τη διαφοροποίησή τους από το πόρισμα της Επιτροπής.

«Σε εμένα δεν υπήρξε τέτοιο περιστατικό αλλά μου μεταφέρθηκαν ευτυχώς μεμονωμένα περιστατικά. Δεν μπορώ να πω ότι μου μετεφέρθη πλειάδα περιστατικών. Και ως μεμονωμένα είν��ι απαράδεκτα. Το θέμα είναι ότι καμία επιτροπή δεν μπορεί να κόψει συντάξεις. Η επιτροπή εισηγείται κάποια πράγματα, εγώ σας είπα ότι διαφωνώ, αλλά από εκεί και πέρα είναι μια επιστημονική επιτροπή που θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα να το κάνει αυτό, άλλωστε σας θυμίζω και το εξής, στην επιτροπή το 1/3 ήταν δικαστές από αυτούς που συμμετείχαν σε συνθέσεις που έκριναν αντισυνταγματικές τις περικοπές των συντάξεων», είπε.

Ξεκαθάρισε ακόμα ότι η Επιτροπή Σοφών δεν μπορεί να κόψει συντάξεις και ότι όλα είναι θέματα κυβερνητικών αποφάσεων και ψήφισης νόμων στη Βουλή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top