Ο Άδωνις Γεωργιάδης ανοίγει όλα τα χαρτιά του: Η αυτοκριτική, η ΝΔ, ο Τσίπρας και οι σπόντες

Ποιο χαρακτήρισε ως μεγαλύτερο λάθος του – Τι είπε για τον Κώστα Καραμανλή - Πρώτη ανάρτηση: 01:10

Όλα τα χαρτιά του για το μέλλον το δικό του αλλά και της ΝΔ άν��ιξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στον «Ενικό» και τον Νίκο Χατζηνικολάου, σε μια συζήτηση που τα είχε όλα: αυτοκριτική, απαντήσεις, αποκαλύψεις, επίθεση στον Τσίπρα, σπόντες για την υποψηφιότητά του για την προεδρία της ΝΔ αλλά και… μνημόνευση του Τόμσεν!
Ο βουλευτής της ΝΔ και υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος ξεκίνησε (μετά το αστείο του εκδότη των Real News και Αγοράς) κάνοντας αυτοκριτική με αφορμή ερώτηση για τις επιθέσεις που είχε κάνει στη ΝΔ ως βουλευτής του ΛΑΟΣ.
«Για το ύφος μου να κάνω αυτοκριτική. Είμαι άνθρωπος που παθιάζεται και μου βγαίνει απέναντι στον πολιτικό αντίπαλο. Είναι όμως θέμα ουσίας. Η κριτική που έκανα τότε στην ΝΔ ήταν ουσίας. Και αποδεικνύεται από το γεγονός ότι οι νεοδημοκράτες μπορεί να πειράχθηκαν για το ύφος μου αλλά έμειναν στην ουσία. Κατέβηκα με σταυρό στη Β΄ Αθηνών και βγήκα 6ος, πάνω και από τον κ. Μεϊμαράκη» είπε ο κ. Γεωργιάδης.
Ο ίδιος απηύθυνε το ερώτημα εάν έχει δει κανείς άλλον «να υπηρετεί τον αρχηγό του πιο πιστά από εμένα;» και τόνισε ότι από την παιδική του ηλικία ήταν στη ΝΔ.
Ποια θεωρεί μεγαλύτερα λάθη του
Σύμφωνα με τον ίδιο, δύο είναι τα μεγαλύτερα πολιτικά του λάθη.
«Το ένα είναι το ύφος των δηλώσεών μου που έχω κάνει για τη ΝΔ. Το δεύτερο, και ίσως μεγαλύτερο, ήταν η συμμετοχή σε ένα αντισημ��τικό βιβλίο του Πλεύρη, το οποίο έδωσε την εντύπωση ότι έχω και εγώ ανάλογα “πιστεύω”, κάτι που δεν ισχύει επ’ ουδενί», είπε ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ.
Ποια ΝΔ ονειρεύεται
«Εγώ θέλω μια ΝΔ που δε θα ντρέπεται να μάχεται για τις ιδέες και θα δώσει μάχη για να πείσει την κοινωνία» είπε ο κ. Γεωργιάδης περιγράφοντας το πώς ονειρεύεται τη ΝΔ.
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελλάδας από το 1981 και μετά είναι η ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς. Για ένα μεγάλο διάστημα η πολιτική της ΝΔ ήταν να αποφεύγει τη σύγκρουση με την αριστερά. Το λέω διότι όταν η ΝΔ αναλαμβάνει την εξουσία, ασκεί την πολιτική της με φόβο διότι φοβάται τη σύγκρουση λόγω της ιδεολογικής ηγεμονίας της αριστεράς. Εγώ, λοιπόν, δεν θέλω να περιμένω να πέσει ο Τσίπρας μετά από 8 χρόνια και να έρθει η σειρά της ΝΔ. Εγώ θέλω να πείσει η ΝΔ τους νέους και τους ανέργους, την κοινωνία, ότι η Δεξιά είναι το μέλλον και έχει επικρατήσει σε όλη την Ευρώπη» σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.
Οι αιχμές για την πολιτική της ΝΔ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου
«Θα τον κερδίσω τον Τσίπρα αν βγω» ξεκαθάρισε ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος άφησε αιχμές για την τακτική της ΝΔ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου.
«Τον Ιανουάριο χάσαμε γιατί ο Τσίπρας δημαγωγούσε. Τον Σεπτέβρη χάσαμε γιατί κάναμε τεράστιο λάθος πολιτικής τακτικής. Ψηφίσαμε το Μνημόνιο χωρίς καμία δέσμευση από τον Τσίπρα και τον Καμμένο ώστε να μπορεί μετά να πει ο κ. Τσίπρας στον ελληνικό λαό ότι όποιος και να βγει θα εφαρμοστούν τα ίδια και να λέει στους Έλληνες “διαλέξτε αν θα τα εφαρμόσω εγώ ο αριστερός και καλός ή οι κακοί δεξιοί» υποστήριξε ο κ. Γεωργιάδης.
Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν είναι ευθύνη αποκλειστικά του Ευάγγελου Μεϊμαράκη καθώς «πολλοί στην ΚΟ της ΝΔ συμφωνούσαν με αυτό».
Απαντώντας, εξάλλου, στο γιατί ψήφισε το Μνημόνιο Τσίπρα ενώ είχε πει πως δεν θα ξαναψηφίσει Μνημόνιο, είπε: «Το ψήφισα για λόγους κομματικής πειθαρχίας».
Τι είπε για τον Κώστα Καραμανλή και τ��ν καραμανλισμό
Κληθείς να σχολιάσει τη σχέση του με τον καραμανλισμό, που είναι το "α" και το "ω" στη ΝΔ, ο κ. Γεωργιάδης είπε: «Δεν υπάρχει κανείς στη ΝΔ που δεν σέβεται τις αρχές του καραμανλισμού. Σε αυτή την περίπτωση, απλά δεν θα είχε δουλειά στη ΝΔ».
Ο ίδιος, τόνισε ότι έχει πάρα πολύ καλές προσωπικές σχέσεις με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, τον οποίο χαρακτήρισε ως «μακράν το πιο αγαπητό πρόσωπο στην κομματική βάση». Ωστόσο, ξεκαθάρισ�� ότι είναι άλλο πράγμα ο καραμανλισμός, «που είναι οι αρχές και τα ιδανικά της ΝΔ», και άλλο ο Κώστας Καραμανλής.
Παράλληλα, άφησε αιχμές για κάποιους που χρησιμοποιούν το ��νομα του φωτογραφίζοντας τον Απόστολο Τζιτζικώστα: «Λέει πχ. κάποιος πως σε συζήτηση που είχε με τον κ. Καραμανλή του είπε να μην κατέβει αλλά αυτός κατέβηκε».
Γιατί να τον ψηφίσουν οι νεοδημοκράτες
«Ο βασικότερος λόγος για να με ψηφίσουν είναι ότι όπου ανέλαβα θέσεις ευθύνης δεν άφησα ούτε μία μέρα να πάει χαμένη» είπε ο βουλευτής της ΝΔ.
«Θα κάνω τη ΝΔ ανοικτό κόμμα με ανοικτούς μηχανισμούς, με ανοικτά γραφεία. Θα ζήσουμε συναρπαστικά πράγματα» είπε ο κ. Γεωργιάδης.
Η τεράστια καταστροφή του Τσίπρα και… το ένα καλό που έκανε
Ο κ. Γεωργιάδης επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο κατηγόρησε για «τεράστια καταστροφή που έχει προκαλέσει στον τόπο»
Ωστόσο, του αναγνώρισε ότι έκανε και ένα καλό: «Ότι πλέον πέθανε το αντιμνημόνιο»!
«Τώρα, λοιπόν, εγώ θέλω να ασχοληθούμε με το ποια Ελλάδα θέλουμε» είπε ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ.
Οι σπόντες για τα εμπόδια που μπήκαν στην υποψηφιότητά του
Ο κ. Γεωργιάδης άφησε δυνατές σπόντες σχετικά με τα εμπόδια που μπήκαν στην υποψηφιότητά του
«Η υποψηφιότητα, όπως ορίζει το καταστατικό, θέλει 50 υπογραφές. Όχι 51, ακριβώς 50. Άρα γιατί κάποιοι να μαζέψουν 200 υπογραφές; Για να εγκλωβίσουν άλλους; Άμα μας αρέσει η δημοκρατία πρέπει να κατεβαίνουν 4 και 5 υποψήφιοι» είπε ο κ. Γεωργιάδης, φωτογραφίζοντας «τα περιβάλλοντα» του κ. Μεϊμαράκη και του κ. Τζιτζικώστα.
Όπως υποσχέθηκε ο ίδιος, «θα μιλήσω μετά από πολλά χρόνια για το τι έζησα κατά τη διάρκεια της συλλογής των υπογραφών, όταν πια δεν θα μπορεί αυτό να κάνει κακό στην παράταξη».
Τι είπε για τον Αντώνη Σαμαρά
Με τα θερμότερα λόγια μίλησε για τον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο της ΝΔ ο κ. Γεωργιάδης.
«Είναι τιμή μου που υπηρέτησα στην κυβέρνησή του και εύχομαι αυτό που πέτυχε ο κ. Σαμαράς να το πετύχει και ο Τσίπρας και όλοι οι πρωθυπουργοί μελλοντικά. Να παραδώσει τη χώρα σε καλύτερη κατάσταση απ’ ότι την παρέλαβε» είπε ο βουλευτής της ΝΔ.
Ο ίδιος, ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν έχει καμία ανάμειξη με την υποψηφιότητά του.
Τέλος, χαρακτήρισε λάθος του κ. Σαμαρά που δεν είχε κάνει ντιμπέιτ με τον κ. Τσίπρα και είπε ότι θεωρεί αυτονόητο πως θα γίνει τηλεμαχία μεταξύ των υποψηφίων για την προεδρία της ΝΔ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top