Μαξίμου: Πάμε για τάχιστη ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης

Το σχέδιο που παρουσίασε ο Τσακαλώτος στο Eurogroup: Τρία επίπεδα και 49 προαπαιτούμενα

Την πεποίθηση ότι θα ολοκληρωθεί «πολύ γρήγορα» η πρώτη αξιολόγηση του τρίτου ελληνικού προγράμματος εξέφρασαν κυβερνητικές πηγές που βρέθηκαν στο Λουξεμβούργο για το Eurogroup.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το ελληνικό σχέδιο, που παρουσιάστηκε σήμερα στους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης από τον Έλληνα υπουργό Ευκλείδη Τσακαλώτο, διαμορφώνεται σε τρία επίπεδα:
1. Βραχυπρόθεσμα, στόχος είναι να ολοκληρωθεί η υλοποίηση των 49 προαπαιτούμενων μέχρι τις 15 Οκτωβρίου έτσι ώστε να αποδεσμευτεί η υποδόση των δυο δισ. ευρώ.
2. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει το δεύτερο πακέτο μεταρρυθμίσεων που θα ξεκλειδώσει το υπόλοιπο 1 δισ. που υπολείπεται από τη δόση του Αυγούστου.
3. Μεσοπρόθεσμα, ο σχεδιασμός της ελληνικής κυβέρνησης είναι να ολοκληρωθεί γρήγορα η πρώτη αξιολόγηση, πριν από το τέλος του Νοεμβρίου, έτσι ώστε να προχωρήσει τόσο η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, όσο και η συζήτηση για το ελληνικό χρέος.
«Η γρήγορη και επιτυχής ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης» εκτιμούν οι ίδιες πηγές «θα δώσει τον απαραίτητο χρόνο στην ελληνική κυβέρνηση, μετά την τόνωση της ζήτησης και τη βελτίωση των δεικτών που θα επιφέρει, να παρο��σιάσει και να βάλει μπροστά τον Μάρτιο του 2016 το αναπτυξιακό της πρόγραμμα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top