Τσίπρας στη WSJ: «Κλειδί η αναδιάρθρωση του χρέους για να βγει η Ελλάδα στις αγορές»

Η μεταναστευτική κρίση ανάχωμα στην ανάκαμψη της οικονομίας

Τσίπρας στη WSJ: «Κλειδί η αναδιάρθρωση του χρέους για να βγει η Ελλάδα στις αγορές»

​Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα μπορεί να βγει σύντομα στις αγορές, αν υπάρξει μια θετική συμφωνία για την αναδιάρθρωση του χρέους εξέφρασε ο Α. Τσίπρας σε συνάντηση που είχε με την διεύθυνση σύνταξης της Wall Street Journal.

Ταυτόχρονα, ο Έλληνας πρωθυπουργός προειδοποίησε ότι η μεταναστευτική κρίση απειλεί την προσπάθεια για ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Ο κ. Τσίπρας δεσμεύτηκε ακόμα για την τήρηση των όρων του νέου προγράμματος, παρά το γεγονός ότι, όπως είπε, κάποιοι από αυτούς (αύξηση φόρων) δεν θα έχουν θετικά αποτελέσματα.

Επανέλαβε επίσης ότι η συμφωνία ήταν αναγκαία για να αποφευχθεί μια καταστροφική έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη, ενώ πρόσθεσε πως είναι καλύτερη από τις προηγούμενες δύο.

Όσον αφορά στους στόχους της ελληνικής κυβέρνησης για το έλλειμμα, ο κ. Τσίπρας είπε:

«Στόχος μας είναι να συμφωνήσουμε με τους Ευρωπαίους εταίρους μας ότι αν η κατάσταση επιδεινωθεί, τα κεφάλαια που θα χαλάσει η Ελλάδα θα πρέπει να εξαιρεθούν από τον υπολογισμό του ελλείμματος».

Κάλεσε μάλιστα για μια ακόμα φορά την Ευρώπη να δράσει γρήγορα και να δείξει αλληλεγγύη για να αντιμετωπιστεί πιο αποτελεσματικά η κρίση και τόνισε πως ο ίδιος δεν περίμενε ποτέ πως ο Β. Σόιμπλε θα επεδίωκε τη διαίρεση της Ευρώπης, αλλά τελικά το έκανε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top