Λεβέντης: «Δούλευα στον πατέρα του Αλέξη Τσίπρα»

Η άγνωστη ιστορία του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων

Λεβέντης: «Δούλευα στον πατέρα του Αλέξη Τσίπρα»

​Ήταν στη δεκαετία του ’80 όταν ο νεαρός τότε Βασίλης Λεβέντης έχει ολοκληρώσει ως αριστούχος τις σπουδές του στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ, τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Μόναχο και έχει ολοκληρώσει τη στρατιωτική του θητεία στο Ναυτικό.

Τότε λοιπόν δημιουργεί ένα τεχνικό γραφείο μελετών, όμως επειδή είχε σχεδόν μηδενική επαγγελματική εμπειρία δυσκολεύεται να διεισδύσει στην αγορά. Γνωρίζει λοιπόν τον πατέρα του Α. Τσίπρα, Παύλο και δουλεύει μαζί του για λίγους μήνες.

«Μία από τις πρώτες δουλειές που πήρα ήταν από την τεχνική εταιρεία του πατέρα του σημερινού πρωθυπουργού. Ήρθα σε επαφή μαζί του αφού διάβασα μια μικρή αγγελία που είχε βάλει στην εφημερίδα. Συνεργαστήκαμε επί επτάμηνο περίπου έως ότου ο Παύλος Τσίπρας μετέφερε τις εργασίες του στην περιοχή της Άρτας, όπου είχε αναλάβει κάποι�� έργα. Καθώς εγώ δεν μπορούσα να τον ακολουθήσω μακριά από την έδρα μου τον Πειραιά, η σχέση μας διακόπηκε. Μπορώ να πω όμως ότι ήταν άψογος εργοδότης», είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων στο Πρώτο Θέμα.

Μάλιστα όπως αποκάλυψε είχε ανέκαθεν πολιτικές ανησυχίες και πολλές από τις συζητήσεις που έκανε με τον πατέρα του Α. Τσίπρα είχαν να κάνουν με τα κοινά.

«Ο Παύλος Τσίπρας ήταν ένας πολύ χαριτωμένος και ευχάριστος άνθρωπος. Είχε πολύ χιούμορ και πείραζε καλοπροαίρετα τους πάντες. Θυμάμαι μάλιστα ότι εμένα με αποκαλούσε αριστερό, λέγοντας ότι όποιος δεν είναι με τον βασιλιά είναι αριστερός, αν και αμφιβάλλω ότι το εννοούσε. Γενικότερα πάντως ήταν κάπως παλαιών αντιλήψεων», είπε ο κ. Λεβέντης.

Τώρα η ζωή τα έφερε να διασταυρωθούν οι δρόμοι του και με τον γιο του παλιού του συνεργάτη, αυτή τη φορά όμως στη Βουλή, όπου σκοπεύει να του ασκήσει σκληρή αντιπολίτευση, κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησής του.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top