Προσφυγικό και ΕΣΠΑ στη συνάντηση Γιούνκερ με δύο περιφερειάρχες

Με τον Κ. Αγοραστό της Θεσσαλίας και τον Χ. Καλογήρου του Β. Αιγαίου

Προσφυγικό και ΕΣΠΑ στη συνάντηση Γιούνκερ με δύο  περιφερειάρχες
Για το προσφυγικό και την άμεση αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ, ώστε να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ από τα χρήματα που διατίθενται για την Ελλάδα, συζήτησαν ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ με τον Πρόεδρο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και την Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου, στη συνάντηση που είχαν σήμερα στις Βρυξέλλες.

Στην πρώτη συνάντηση του Προέδρου της Κομισιόν με Έλληνες αξιωματούχους μετά τις ελληνικές εκλογές, τέθηκε επίσης το ζήτημα της άμεσης εκκίνησης των επενδύσεων που εντάσσονται στο «πακέτο Γιούνκερ», ύψους 35 δισ. ευρώ, ενώ συζητήθηκαν και γενικότερα θέματα ανάπτυξης.

Για το προσφυγικό αναζητήθηκαν τρόποι συμμετοχής των νησιών του Αιγαίου σε διασυνοριακά προγράμματα συνεργασίας, ενώ ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επισήμανε στους δυο περιφερειάρχες την ανάγκη η Ευρώπη να αντιμετωπίσει ενιαία την μεγάλη αυτή πρόκληση.

Σύμφωνα επίσης με την ανακοίνωση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, οι δύο περιφερειάρχες κατέθεσαν συγκεκριμένες προτάσεις για την επαναφορά της ελληνικής οικονομίας στην ομαλότητα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top