Παππάς: Πρέπει να σχηματιστεί το συντομότερο κυβέρνηση και να ξεκινήσουμε δουλειά

«Η συμφωνία πρέπει να τηρηθεί αλλά έχει και ανοικτά θέματα που θα διαχειριστεί η κυβέρνηση»

Για ανάγκη να σχηματιστεί αμέσ��ς κυβέρνηση και να ξεκινήσει η δουλειά έκανε λόγο ο Νίκος Παππάς, ο οποίος -μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου στον Real FM- τόνισε πως η συμφωνία πρέπει να τηρηθεί.

«Αυτή τη στιγμή η λαϊκή εντολή είναι σαφής. Είναι οι πρώτες εκλογές οι οποίες έχουν πάρα πολύ ξεκάθαρο το ποιο είναι το πρόγραμμα που θα εφαρμοστεί» είπε ο επανεκλεγείς βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «Υπάρχει μια συμφωνία, η οποία θα τηρηθεί. Μέσα σε αυτή τη συμφωνία, όμως, υπάρχουν θέματα ανοικτά, τα οποία κατά τη γνώμη μου ο τρόπος που θα τα διαχειριστεί η κυβέρνηση θα κρίνει και το αν αυτή η συμφωνία θα καταστεί βιώσιμη».

Απαντώντας στο αν οι 155 βουλευτές της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας είναι αρκετοί για τη «βαριά» πολιτική ατζέντα που έχει μπροστά της η νέα κυβέρνηση, ο κ. Παππάς τόνισε πως «το πόσο ισχυρή είναι μια κυβέρνηση δεν κρίνεται από τον απόλυτο αριθμό βουλευτών που την απαρτίζουν. Κρίνεται από το κατά πόσον μπορεί να είναι αποτελεσματική και να βάζει προτεραιότητες που διαμορφώνουν κοινωνικές συναινέσεις». Ωστόσο, ξεκαθάρισε πως «η προσδοκία και η δυνατότητα ευρύτερων συμμαχιών δεν πρέπει να εγκαταλείπε��αι».

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στο θέμα των δημοσκοπήσεων, λέγοντας πως «υπάρχει ένα θέμα που πρέπει να το δούμε» και πρόσθεσε: «Υπάρχει μια συστηματική απόκλιση από τα τελικά αποτελέσματα αλλά εν πάση περιπτώσει, ας δώσουμε και λίγο χώρο στους δημοσκόπους. Νομίζω όμως ότι πρέπει με ψυχραιμία όλα αυτά να τα συζητήσουμε».

Τέλος, ο κ. Παππάς υπογράμμισε πως η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένα καθαρό αποτέλεσμα το οποίο «πιστώνεται και προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας διότι όλμησε να προσφύγει στον λαό, όταν διάφοροι του ζητούσαν να παραμείνει πρωθυπουργός με άλλη πλειοψηφία από αυτή που ο λαός επέλεξε τον Γενάρη».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top