Η συγκίνηση της Φ. Γεννηματά για το�� πατέρα της και τα φοιτητικά της χρόνια

Θυμήθηκε περιοδεία μαζί του στην Καλαμάτα

​Ιδιαίτερα φορτισμένη ήταν σήμερα η επίσκεψη της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Φ. Γεννηματά στον τόπο καταγωγής της στην Καλαμάτα, όπου συνεχίζει την περιοδεία της, λίγο πριν ολοκληρωθεί η προεκλογική περίοδος.

Η κα Γεννηματά θυμήθηκε τις εκλογές του 1985, τότε που όπως είπε ο πατέρας της σε περιοδεία στην Καλαμάτα, μπήκε πρώτα στα «μπλε» και στα «κόκκινα» καφενεία και μετά πήγε εκεί που τον περίμεναν οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ.

«Θυμήθηκα βλέποντας εδώ στην πατρίδα μου όλους αυτούς τους αγαπημένους ανθρώπους την προεκλογική περίοδο του 1985. Ήμουνα φοιτήτρια τότε και ακολουθούσα αυτό το κομβόι των αυτοκινήτων. Σε ένα χωριό κατέβηκε ο Γιώργος Γεννηματάς και αντί να πάει εκεί που τον περίμεναν οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, μπήκε πρώτα στο μπλε και μετά στο κόκκινο καφενείο, όπως τα έλεγαν τότε και πάγωσε όλη η πλατεία», είπε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και συνέχισε:

«Εκείνη την ώρα κάποιος φώναξε γεια σου Έλληνα. Αυ��ό χρειαζόμαστε σήμερα. Αυτό χρειάζεται κάθε Έλληνας και κάθε Ελληνίδα να αφήσουμε ό,τι μας διχάζει για να μπορέσουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να εξασφαλίσουμε τη χώρα ότι δεν θα ξαναβρεθεί αντιμέτωπη με την άτακτη χρεοκοπία, την απομόνωση και το περιθώριο. Το οφείλουμε στα παιδιά μας».

Η Φ. Γεννηματά εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι η «Δημοκρατική Συμπαράταξη» θα είναι η θετική έκπληξη των εκλογών, αφού όπως είπε: «κάθε μέρα χιλιάδες άνθρωποι ανταποκρίνονται στο κάλεσμά μας και επιστρέφουν στο ΠΑΣΟΚ, στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, στο κοινό μας σπίτι».

«Το αίμα νερό δεν γίνεται. Το ΠΑΣΟΚ με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη μπορεί να είναι η τρίτη δύναμη που θα πάρει την τρίτη εντολή για το σχηματισμό κυβέρνησης. Να γίνουμε εμείς ο καταλύτης της συνεργασίας, ο εγγυητής της σταθερότητας. Όχι ο Μιχαλολιάκος και η Χρυσή Αυγή. Χθες αποδέχτηκε, ομολόγησε ότι έχει την πολιτική ευθύνη για μια δολοφονία. Η ψήφος στη Χρυσή Αυγή δεν είναι πολιτική επιλογή. Είναι στήριξη σε εγκληματίες. Το δίλημμα αυτών των εκλογών δεν είναι ποιος θα είναι πρώτος ή δεύτερος, γιατί το ζητούμενο είναι η συνεργασία.

Το δίλημμα είναι η τρίτη εντολή και αυτό το δίλημμα δεν είναι διχαστικό. Δεν είναι πολωτικό. Είναι στήριξη στη δημοκρατία. Είναι στήριξη στην πολιτική σταθερότητα.

Τώρα χρειάζεται μια κυβέρνηση 4ετίας με δράση και αποτελεσματικότητα. Με συγκεκριμένο πρόγραμμα, με στόχους, με χρονοδιαγράμματα. Το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη μπορεί να βάλει το προοδευτικό στίγμα. Έχουμε στο DNA μας τις αλλαγές, τις μεταρρυθμίσεις και τώρα πρέπει να προχωρήσουμε σε τομές και σε ρήξεις», τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top