Σχέδιο της Κομισιόν για αναδιάρθρωση του χρέους

Σύμφωνα με το Reuters

Σχέδιο της Κομι��ιόν  για αναδιάρθρωση του χρέους
Σε σχέδιο της Κομισιόν για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, με στόχο να μειωθεί το ετήσιο κόστος εξυπηρέτησης στο 15% του ΑΕΠ, αναφέρεται το Reuters, το οποίο επικαλείται κορυφαίο αξιωματούχο των Βρυξελλών.

Σύμφωνα με αυτό, καταρτίζεται ήδη σχέδιο απομείωσης του χρέους βάσει της πορείας της οικονομίας ώστε να υποχωρήσουν οι δημοσιονομικές πιέσεις στην Ελλάδα για τα επόμενα 20-30 χρόνια.

Το Reuters αναφέρει ότι όσο υψηλότερη είναι η ανάπτυξη τόσο μεγαλύτερο είναι το κόστος εξυπηρέτησης του χρέους, ενώ σε περιόδους ύφεσης το κόστος αποπληρωμής θα μειώνεται αναλόγως με στόχο το συνολικό κόστος εξυπηρέτησης του χρέους να μην υπερβαίνει το 15% του ετήσιου ΑΕΠ.

O νέος τρόπος αξιολόγησης της βιωσιμότητας του χρέους περιλαμβάνει μία σειρά από επιμέρους ρυθμίσεις, όπως τον χρόνο ωρίμανσης των ομολόγων, την περίοδο χάριτος και το ύψος των επιτοκίων.

Χαρακτηριστικό είναι ότι για το 2015 το κόστος εξυπηρέτησης ανέρχεται στο 11%, για να μειωθεί για τα επόμενα χρόνια και από το 2023 να καταγράψει νέα σημαντική άνοδο.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top