Τα πυρά κατά Φλαμπουράρη για την "Διάτμηση ΑΤΕ" και η απάντησή του

Φέρεται να συμμετείχε σε εταιρεία που ανέλαβε δημόσιο έργο

Τα πυρά κατά Φλαμπουράρη για την "Διάτμηση ΑΤΕ" και η απάντησή του
Στο επίκεντρο της κριτικής δημοσιευμάτων και αναρτήσεων συνεχίζει να βρίσκεται ο πρώην υπουργός Επικρατείας στην κυβέρνηση Τσίπρα και πρώτος στη λίστα υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ στην Α΄ Αθήνας , Αλέκος Φλαμπουράρης, ο οποίος φέρεται να συμμετέχει στην τεχνική εταιρεία ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ.

Η συγκεκριμένη εταιρεία ανακηρύχθηκε μειοδότρια εταιρεία στις 21 Νοεμβρίου 2014 (προ της εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ) για τα συμπληρωματικά έργα στο αλιευτικό καταφύγιο Βραχατίου που εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας 2007- 2013της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αλλά με την σχετική εργολαβική σύμβαση, προϋπολογισμού 3,9 εκ. ευρώ, να υπογράφεται στις 20 Μαΐου 2015 στην Τρίπολη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος» ο κ. Φλαμπουράρης εξακολουθεί να κατέχει ποσοστό άνω του 50% της εταιρείας με έτερους μετόχους τους κ.κ. Γιάννη Κοτταρίδη και Μιχάλη Μοσχοβούδη, οπότε προκύπτει θέμα ασυμβίβαστου κατά την εφημερίδα, καθώς στον Κώδικα Νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα Κυβερνητικά Όργανα (άρθρο 43 παράγραφος 2) για τα ασυμβίβαστα μελών της κυβέρνησης και υφυπουργών, αναφέρεται: «Τα μέλη της κυβέρνησης και οι υφυπουργοί δεν επιτρέπεται να συνάπτουν οποιαδήποτε μορφής σύμβαση με το Δημόσιο ή άλλα νομικά πρόσωπα του δημόσιου τομέα από την οποία γεννάται οποιοδήποτε όφελος υπέρ αυτών ή τρίτων. Η απαγόρευση ισχύει και για οποιασδήποτε μορφής εταιρεία ή επιχείρηση στην οποία συμμετέχει μέλος της κυβέρνησης ή υφυπουργός ως κύριος μέτοχος ή ως ομόρρυθμος, ετερόρρυθμος ή περιορισμένης ευθύνης εταίρος ή διατηρεί την ιδιότητα ανώτατου διοικητικού στελέχους».

Στο άρθρο 57 επίσης αναφέρεται ότι «βουλευτές που αποδέχονται οποιαδήποτε από τις ιδιότητες ή τα έργα που αναφέρονται σε αυτό ή στο προηγούμενο άρθρο και που χαρακτηρίζονται ότι αποτελούν κώλυμα για την υποψηφιότητα βουλευτή ή ότι είναι ασυμβίβαστα με το βουλευτικό αξίωμα εκπίπτουν από το αξίωμα αυτό όπως ο νόμος ορίζει».

«Αν ο πρώην υπουργός παρέμενε μέτοχος της συγκεκριμένης εταιρείας που ανέλαβε έργο από ΟΤΑ, τότε βάσει της κείμενης νομοθεσίας περί υπουργών σύμβαση είναι άκυρη και ο πρώην υπουργός ευθύνεται βάσει του νόμου περί ευθύνης των υπουργών» δήλωσε για το ζήτημα ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος.


Τι απαντά ο Αλέκος Φλαμπουράρης

Από την πλευρά του ο ίδιος ο κ. Φλαμπουράρης, μιλώντας σήμερα στον ραδιοσταθμό «Αθήνα 9,84», υποστήριξε: «Η πρώην εταιρία μου πήρε το έργο με διαγωνισμό, ο οποίος έγινε πριν από ενάμιση χρόνο. Κάθε Έλληνας μπορεί να έχει μετοχές σε διάφορες εταιρίες. Δεν απαγορεύεται να έχει μετοχές σε εταιρίες ούτε ο υπουργός».

Πρόσθεσε επίσης:

«Από εκεί και πέρα λασπολογίες υπάρχουν αρκετές. Δεν θέλω να ασχοληθώ με νομικές διαδικασίες. Η ιστορία μου 50 χρόνια στην Αριστερά και 40 χρόνια στο επάγγελμα είναι τέτοια, που κανείς δεν μπορεί να μου καταμαρτυρήσει απολύτως τίποτα... Όποια προσπάθεια σπίλωσης γίνεται, νομίζω ότι θα πέσει στο κενό...».



Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top