Eπιτέθηκε σε Τσίπρα και Μεϊμαράκη και ανέλυσε τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ η Γεννηματά στη ΔΕΘ

Επιχειρήσεις, φορολογία, εργασιακά, ασφαλιστικό και μεταναστευτικό στο επίκεντρο

Eπιτέθηκε σε Τσίπρα και Μεϊμαράκη και ανέλυσε τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ η Γεννηματά στη ΔΕΘ

​Την ανάγκη υλοποίησης μεταρρυθμίσεων και επενδύσεων, ώστε να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα της χώρας και να γίνει η μικρομεσαία επιχείρηση “καρδιά” της οικονομίας, επεσήμανε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης», στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την κα Γεννηματά, η χώρα πρέπει να στηριχθεί στην ιδιωτική πρωτοβουλία και να αποκτήσει ένα σταθερό και δίκαιο φορολογικό σύστημα με παράλληλη διαφάνεια στον δημόσιο βίο και αποτελεσματική λειτουργία Δικαιοσύνης.

Η κα Γεννηματά εξέφρασε την αντίθεση της, με τις ελεύθερες ομαδικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα και τις συντάξεις «πείνας», προτείνοντας την αναβάθμιση του Ανώτατου Συμβουλίου Εργασίας.

Επίσης, τάχθηκε εναντίον του ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση, προτείνοντας μείωση δημόσιων και αμυντικών δαπανών.

Επίσης, πρότεινε νέο νομοθετικό πλαίσιο για τις ρυθμίσεις των "κόκκινων" δανείων και την απαγόρευση των πλειστηριασμών α’ κατοικίας.

Όπως είπε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, οι αλλαγές στο κράτος και η απλοποίηση της σχέσης Δημοσίου – επιχείρησης και πολίτη μέσα από τα ηλεκτρονικά ΚΕΠ είναι αναγκαίες. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπάρχει παντού διαφάνεια και αξιοκρατία.

Τόνισε την ανάγκη να καταστεί βιώσιμο το ασφαλιστικό, να γίνει μια νέα αρχή με το ΕΣΥ, ενώ για το μεταναστευτικό επανέλαβε την άποψη της, πως θα πρέπει να υπάρξει συνεννόηση με την Ε.Ε.

Η κα Γεννηματά πρότεινε να γίνεται εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατ��ας από τη Βουλή χωρίς αυτή να διαλύεται, τονίζοντας ότι πρέπει να καταργηθεί το μπόνους των 50 εδρών. Υπογράμμισε την ανάγκη διαφάνειας και ελέγχου των οικονομικών των κομμάτων.

H κα Γεννηματά εξαπέλυσε νέα επίθεση στους κκ Τσίπρα και Μεϊμαράκη για όλα όσα έταξαν στους Έλληνες και τελικά δεν έκαναν, τονίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη καταθέτουν ένα προγραμματικό πλαίσιο με τις δικές τους πράσινες γραμμές.

«Η εποχή της λεηλασίας των δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ ανήκει στο παρελθόν», τόνισε, εκτιμώντας πως η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα αναδειχθεί σε καταλύτη των εξελίξεων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top