Με σπόντες και αιχμές αλλά χωρίς…φωνές: Πρωινό ντιμπέιτ Σακελλαρίδη-Μητσοτάκη

«Η ΝΔ περνά τους ψηφοφόρους για χρυσόψαρα - Τα μετάλλια τα δίνουμε στα παιδάκια όχι σε πρωθυπ��υργούς»

Με αιχμές και σπόντες αλλά χωρίς… φωνές (όπως συχνά γίνεται σε πρωινά πολιτικά πάνελ) διασταύρωσαν τα ξίφη τους ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Mega.

Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκίνησε σχολιάζοντας την χθεσινή ομιλία του Αλέξη Τσίπρα την οποία χαρακτήρισε πολύ ουσιαστική «γιατί ήταν γειωμένη στην πραγματικότητα του Σεπτέμβρη του 2015. Έδειξε ότι η απερχόμενη κυβέρνηση έχει ξεκάθαρο πρόγραμμα».

Ο κ. Σακελλαρίδης σημείωσε πως παρά τη συμφωνία «υπάρχει χώρος για παράλληλες δράσεις και μεταρρυθμίσεις» ενώ τόνισε πως παραμένουν ανοικτά τα ζητήματα του δημοσίου χρέους, των κόκκινων δανείων και των εργασιακών σχέσεων.

Ο ίδιος, υπογράμμισε πως η χώρα δεν αντέχει άλλες εκλογές «και αυτό το αντιλαμβάνεται ο ΣΥΡΙΖΑ» και πρόσθεσε ότι οποιαδήποτε κυβέρνηση προκύψει την επόμενη μέρα «αυτό θα είναι συνάρτηση του εκλογικού αποτελέσματος και αυτό το γνωρίζουν όλοι οι πολίτες».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο να μην έβαζε υποψηφιότητα στις εκλογές, ο κ. Σακελλαρίδης παραδέχθηκε ότι αμφιταλαντεύτηκε πριν πάρει την τελική απόφαση: «Δεν είμαστε επαγγελματίες πολιτικοί. Υπήρχαν σκέψεις για το αν θα κατέβω, προβληματίστηκα αλλά κατέληξα ότι πρέπει να δώσω τη μάχη γιατί μια κυβέρνηση με τον Αλέξη Τσίπρα μπορεί να δώσει λύση στα ερωτήματα που θέτει ο κόσμος».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από την πλευρά του, σημείωσε ότι η παρουσία του κ. Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη «δεν ήταν ευχάριστη γιατί θύμισε τα 11 δισ. παροχές που έγιναν 9 δισ. μέτρα». «Η σύγκριση του φετινού κ. Τσίπρα με τον περσινό είναι η καλύτερη απόδει��η γιατί δεν πρέπει κάποιος να υπόσχεται πράγματα που δεν μπορεί να κάνει» είπε ο υποψήφιος της ΝΔ στη Β’ Αθηνών.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίστηκε ότι έβαλε τη χώρα πάνω από το κόμμα. Αλήθεια; Πότε έγινε αυτό και με τι κόστος; Γιατί δεν γινόταν νωρίτερα, να κλείναμε συμφωνία στον ένα μήνα που θα ήταν και καλύτερη; Έβαλε για 7 μήνες το κόμμα πάνω από τη χώρα, και όταν έφθασε το χείλος της αβύσσου αποφάσισε να υπογράψει το κείμενο που του ήρθε στα αγγλικά και το υπογράψαμε σε 48 ώρες» επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο ίδιος, σημείωσε ότι «δεν είναι πολύ πειστική η ρητορική του κ. Τσίπρα για παράλληλο πρόγραμμα», ενώ στη συνέχεια έγινε πιο… καυστικός: «Προσέρχεται στις εκλογές λέγοντας “προσπάθησα, έφαγα τα μούτρα μου αλλά δώστε μου μια ακόμη ευκαιρία γιατί είμαι πιο συμπαθής από τους παλιούς”. Μετάλλια για προσπάθεια δίνουμε στους σχολικούς αγώνες στα παιδάκια, όταν πρόκειται για διακυβέρνηση χώρας μετράει η αποτελεσματικότητα».

Συνεχίζοντας, ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την πεποίθηση ότι η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα και ξεκαθάρισε ότι «θα επιδιώξει όσο πιο ευρεία κυβέρνηση γίνεται».

Τέλος, όσον αφορά τους υπαλλήλους που ξαναπροσέλαβε στο Δημόσιο ο ΣΥΡΙΖΑ, διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται ο ίδιος να τους ξαναδιώξει: «Εγώ δεν πρόκειται να εισηγηθώ να πάμε να ξαναδιώξουμε τους ανθρώπους -οι οποίοι κακώς κατά την άποψή μου επαναπροσλήφθησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ,- για ένα απλό λόγο: ότι οι άνθρωποι δεν μπορεί να είναι μπαλάκια σε μια κομματική διευλκυστίνδα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top