Λαφαζάνης: «Το συκώτι του Τσίπρα το έφαγαν οι δανειστές και όχι εμείς»

«Δεν είμαστε κόμμα της δραχμής»

Λαφαζάνης: «Το συκώτι του Τσίπρα το έφαγαν οι δανειστές και όχι εμείς»

​«Δεν είμαστε κόμμα της δραχμής», δήλωσε ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας, Π. Λαφαζάνης σε συνέντευξή του στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, επαναλαμβάνοντας ότι το τρίτο μνημόνιο επιχειρεί να ξεπουλήσει τη χώρα.

Ο κ. Λαφαζάνης τόνισε ότι ο ίδιος παλεύει για την κατάργηση της λιτότητας, ενώ απαντώντας στον Α. Τσίπρα, ο οποίος είπε πως η εσωκομματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ του είχε φάει το συκώτι, είπε χαρακτηριστικά:

«Το συκώτι του κ. Τσίπρα το φάγανε οι δανειστές, όχι εγώ».

Ο πρόεδρος της ΛΑΕ παραδέχθηκε ότι υπήρξαν θεμελιώδεις διαφωνίες μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ και υπενθύμισε ότι ο ίδιος έχει καταψηφίσει τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου.

«Όταν πας σε μια διαπραγμάτευση πρέπει να προετοιμάζεις μια εναλλακτική λύση. Αυτό με επιμονή λέγαμε ότι πρέπει να το κάνει η κυβέρνηση. Βάλανε την ευρωζώνη και τα συμφέροντα του κατεστημένου πάνω από τα συμφέροντα του ελληνικού λαού. Τα μνημόνια μπαίνουν πάνω από το λαό. Αυτό πρέπει να το τελειώσουμε», είπε ο κ. Λαφαζάνης και επανέλαβε ότι το κόμμα του έχει την εναλλακτική λύση για να «φύγουμε από τα μνημόνια».

«Είμαστε προτεκτοράτο. Είμαστε σκλάβοι. Αυτή είναι η πραγματικότητα», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Η λύση είναι να εθνικοποιήσουμε τις τράπεζες. Οι καταθέσεις θα είναι εγγυημένες. Δε χρειάζεται ειδικά λεφτά η χώρα. Το χρέος είναι αβίωτο δεν γίνεται η Ελλάδα να το πλη��ώνει. Εμείς να πάμε σε διακοπή αποπληρωμής του χρέους».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top