Δραγασάκης: Φταίμε γιατί δαιμονοποιήσαμε τη λέξη μνημόνιο. Ένας τύπος συμφωνίας είναι απλά!

«Πρέπει να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο των νέων εκλογών»

Δραγασάκης: Φταίμε γιατί δαιμονοποιήσαμε τη λέξη μνημόνιο. Ένας τύπος συμφωνίας είναι απλά!
Στην παραδοχή ότι η στάση του ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση είχε ως αποτέλεσμα να δαιμονοποιηθεί η λέξη «μνημόνιο», κάτι που βρίσκει τώρα μπροστά της η Κουμουνδούρου, προχώρησε ο Γιάννης Δραγασάκης.
«Και με τη δική μας ευθύνη, ως αντιπολίτευση, είχαμε συμβάλει και εμείς στο να δαιμονοποιηθεί το μνημόνιο ως λέξη. Το μνημόνιο είναι ένας τύπος σ��μφωνίας. Άρα, τυπικά αυτό που έχουμε είναι ένα νέο μνημόνιο, αλλά ως περιεχόμενο πρέπει να το δούμε αν έχει μεγάλες διαφορές» είπε ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου στον Real FM.
O κ. Δραγασάκης επεσήμανε ότι επ’ ουδενί δεν πρέπει να πάμε σε επαναληπτικές εκλογές: «Τις νέες εκλογές πρέπει είτε να τις αποκλείσουμε, είτε να τις αποτρέψουμε. Όλα αυτά θα κριθούν και με βάση το αποτέλεσμα. Ως μία προδιάθεση θα το έβλεπα και εγώ έτσι. Αυτά τα ερωτήματα, στις λεπτομέρειες τους, εξαρτώνται από τα συγκεκριμένα αποτελέσματα. Το πρώτο που κρίνεται είναι ποιος θα έχει την ευθύνη και την πρωτοβουλία των κινήσεων, ο ΣΥΡΙΖΑ ή η ΝΔ. Το δεύτερο είναι η απόσταση».
Ερωτηθείς αν «παίζει» και το σενάριο του μεγάλου συνασπισμού με τη ΝΔ, ο ίδιος είπε: «Αν το περιεχόμενο της νέας κυβέρνησης θα ήταν απλά να υλοποιήσει μία συμφωνία, ένα σύνολο 10-20 μέτρων θα μπορούσε κανείς να το δει ως μεγάλο συνασπισμό ή ως οικουμενική κυβέρνηση».
Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι «μια αυτοδυναμία, με την οποία θα προχωρήσει σε εκείνες τις θεσμικές αλλαγές, εκλογικοί νόμοι, σύστημα επιλογής και αξιολόγησης στελεχών, νόμος περί ευθύνης υπουργών».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top