Αγανακτισμένος ο Παυλόπουλος: Έπρεπε να θυσιαστούν αθώες ψυχές για να ξυπνήσει η Ευρώπη

Όλο το παρασκήνιο από την συνάντηση του με τους φαρμακοποιούς

Αγανακτισμένος ο Παυλόπουλος: Έπρεπε να θυσιαστούν αθώες ψυχές για να ξυπνήσει η Ευρώπη

​Για αδιαφορία και αμεριμνησία στο μεταναστευτικό ζήτημα κατηγόρησε την Ευρώπη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στη σημερινή του συνάντηση με τους Φαρμακοποιούς.

prokopis.jpg

«Δυστυχώς, χρειάστηκε η θυσία αθώων ψυχών στον βωμό της αδιαφορίας και της αμεριμνησίας της Ευρώπης για να ξυπνήσουν οι συνειδήσεις μας και να αντιληφθεί η Ευρώπη ότι αυτό το τεράστιο ζήτημα είναι ένα θέμα ασφάλειας, αλλά πρωτίστως, ένα θέμα ανθρωπισμού, το οποίο οφείλει να το αντιμετωπίσει με βάση τις αρχές και τις αξίες, τις οποίες πρεσβεύει ή οφείλει να πρεσβεύει η Ευρώπη» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος χθες Πέμπτη δήλωσε συγκλονισμένος από τη φωτογραφία με το πνιγμένο 3χρονο αγοράκι στα παράλια της Αλικαρνασσού.

prokopis2.jpg

Ο κ.Παυλόπουλος εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι τόσο οι Έλληνες φ��ρμακοποιοί, όσο και οι φαρμακοποιοί σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, θα συμβάλουν τα μέγιστα, ώστε να αντιμετωπιστεί το πρωτόγνωρο κύμα μεταναστευτικών ροών, που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, αλλά και ολόκληρη η Ευρώπη.

Ο κ.Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι οι φαρμακοποιοί δεν ασκούν επάγγελμα αλλά λειτούργημα και τόνισε την ανάγκη να συμβάλουν, ώστε «να αντιμετωπίσουμε αυτή την κρίση, με τους όρους εκείνους που αφορούν στην προστασία της αξίας και της αξιοπρέπειας του ανθρώπου».

«Αλίμονο εάν η Ευρώπη δεν μείνει πιστή σε αυτό το πρότυπο, το οποίο η Ελλάδα της δίδαξε και η Ελλάδα θα υπερασπιστεί εντός Ευρώπης με κάθε τίμημα» είπε με νόημα σε άλλο σημείο.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κ. Λουράντος, αφού τόνισε ότι το ζήτημα των μεταναστευτικών ροών δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αλλά ευρύτερα την Ευρώπη, υπογράμμισε ότι έχουν δοθεί, ήδη, οδηγίες στους φαρμακοποιούς των ακριτικών περιοχών και των νησιών μας, να συνδράμουν όσο μπορούν τους μετανάστες. Ωστόσο, υποστήριξε ότι και οι φαρμακοποιοί περιμένουν από την Κεντρική Ευρώπη, κυρίως, αλλά και από την ελληνική κυβέρνηση, να πάρει αυστηρά μέτρα, ούτως ώστε να μας δώσει και αυτή οδηγίες, τι μπορούμε να κάνουμε περαιτέρω για να βοηθήσουμε την κατάσταση, η οποία εξελίσσεται σε τραγωδία.
prokopis3.jpg
Απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αφού επεσήμανε ότι είναι γνωστές εδώ και χρόνια οι ευαισθησίες του, ο κ.Λουράντος διαβεβαίωσε ότι οι φαρμακοποιοί θα σταθούν στο πλευρό και της Ευρώπης και της Ελλάδας.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top