Σε Πειραιά και Κω στελέχη της Κομισιόν για το μεταναστευτικό

Συνάντηση με την πρωθυπουργό και υπουργούς και αυτοψία στο νησί

Σε Πειραιά και Κω στελέχη της Κομισιόν για το μεταναστευτικό

​Στην Αθήνα έρχονται σήμερα, Πέμπτη, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Φρανς Τίμερμανς και ο Έλληνας επίτροπος αρμόδιος για τη μεταναστευτική πολιτική, Δημήτρης Αβραμόπουλος, εν μέσω της κλιμάκωσης του προσφυγικού και μεταναστευτικού προβλήματος.

Όπως σας έχουμε ενημερώσει, οι κ.κ. Τίμερμανς και Αβραμόπουλος θα συναντηθούν με την πρωθυπουργό Βασιλική Θάνου στο Μέγαρο Μαξίμου. Στη συνέχεια, συνοδευόμενοι απ�� εκπροσώπους της FRONTEX, της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Υποστήριξης Ασύλου και της EUROPOL, θα έχουν επαφές με τους αρμόδιους υπουργούς στον Πειραιά, προκειμένου να δημιουργηθεί στην πόλη ένα κέντρο υποβοήθησης με τη συμμετοχή ευρωπαϊκών ομάδων, για την επιτάχυνση της καταγραφής των εισερχομένων στη χώρα, της παροχής ασύλου και του συντονισμού της επιστροφής στη χώρα τους, των παράτυπων μεταναστών.

Την Παρασκευή, οι δύο αξιωματούχοι της Κομισιόν θα μεταβούν στην Κω, όπου θα συναντηθούν με τις τοπικές Αρχές και με εκπροσώπους της υπηρεσίας των Ηνωμένων Εθνών για τους πρόσφυγες, των Γιατρών Χωρίς Σύνορα και του Ερυθρού Σταυρού, ενώ θα δώσουν και συνέντευξη Τύπου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top