ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ: Αλλαγές, ανατροπές και εκπλήξεις στις λίστες ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ-ΒΙΝΤΕΟ

Σβήνουν και γράφουν ονόματα στα κόμματα εν όψει εκλογών

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ: Αλλαγές, ανατροπές και εκπλήξεις στις λίστες ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ-ΒΙΝΤΕΟ

Στα στρατηγεία των κομμάτων σβήνουν και γράφουν ονόματα για τα ψηφοδέλτια εν όψει των βουλευτικών εκλογών που θα διεξαχθούν την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου.

Ο πρόεδρος κάθε κόμματος έχει την τελευταία λέξη για την κατάρτιση της λίστας σε κάθε περιφέρεια.

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πρόσφατα ότι τα σταριλίκια τελείωσαν, βάζοντας τέλος στα σενάρια ότι θα είναι υποψήφιοι ο Λάκης Λαζόπουλος και ο Θάνος Μικρούτσικος.

Το ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ θα αλλάξει εξ ολοκλήρου. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα ενταχθεί το ιστορικό στέλεχος της αριστεράς Λαοκράτης Βάσσης και ο εξωκοινοβουλευτικός υπουργός Νίκος Κοτζιάς, χωρίς να αποκλείεται και η τοποθέτηση τους στο ψηφοδέλτιο της Α ή Β Αθήνας.

Επίσης τρεις πανεπιστημιακοί και πιο συγκεκριμένα οι κκ Κώστας Δουζίνας, Κώστας Βεργόπουλος, Αντώνης Λιάκος αναμένεται να είναι στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ θα μετακινηθούν ο Πάνος Σκουρλέτης στη Β Αθήνας και η Ράνια Αντωνοπούλου στην Α Αθήνας.

Παρεμβάσεις στη σειρά των εκλεγμένων δεν θα γίνουν. Θα συμπληρωθούν όμως τα κενά των βουλευτών που αποχώρησαν. Μια τέτοια θέση αναμένεται να καλυφτεί από τον Σάββα Ρομπόλη στη Β Αθήνας.

Ο προβληματισμός που είχαν για το εάν θα είναι υποψήφιοι φαίνεται να ξεπεράστηκε και ο Θοδωρής Δρίτσας αναμένεται να είναι και πάλι υποψήφιος στην Α Πειραιά και η Τασία Χριστοδουλοπούλου στην Α Αθήνας.

Από τις λίστες αποκλείονται πρώην γενικοί γραμματείς, έτσι ο Γιώργος Τσίπρας ξάδελφος του πρώην πρωθυπουργού, δεν θα είναι υποψήφιος.

Από τη ΔΗΜΑΡ ή το ΠΑΣΟΚ θεωρείται βέβαιη η υποψηφιότητα του Μάρκου Μπάλαρη στην Α Θεσσαλονίκης, δεν αναμένεται να είναι στις λίστες του ΣΥΡΙΖΑ ο Φώτης Κουβέλης αντίθετα δεν αποκλείεται η Μαρία Ρεπούση.

Παρελθόν για την Κουμουνδούρου αποτελεί ο Αλέξης Μητρόπουλος, αντίθετα οι υπόλοιποι βουλευτές που ψήφισαν «παρών» στο τρίτο πρόγραμμα στήριξης αναμένεται να είναι και πάλι υποψήφιοι.

Στη ΝΔ ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα είναι υποψήφιος στη Β’ Αθήνας και στα Χανιά. Η Άντζελα Γκερέκου έχει ζητήσει να μετακινηθεί στη Β Αθήνας, ενώ για το ψηφοδέλτιο επικρατείας ακούγονται τα ονόματα της Μαριέττας Γιαννάκου και του Νίκου Αλιβιζάτου .

Στα ψηφοδέλτια της ΝΔ θα ενταχτούν οι βουλευτές που προέρχονται από τους ΑΝΕΛ και πιο συγκεκριμένα οι κκ Κώστας Δαμαβολίτης και Μαρίνος Ουζουνίδης.

Στην Β Πειραιά και τα Χανιά θα είναι υποψήφιος ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος περιμένει την οριστική απόφαση για το εάν θα ενταχτούν στα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Ενότητας, ο Μανώλης Γλέζος και η Σοφία Σακοράφα. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου θα είναι υποψήφια στην Α Αθήνας και η Νάντια Βαλαβάνη στην Β Αθηνάς. Όσο για τη Ραχήλ Μακρή επιμένει ότι θα είναι υποψήφια στην Κοζάνη, παρά τις φήμες που τη θέλουν να μετακινείται στη Β Αθήνας.

Στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ εκτός από τον πρόεδρο και άλλα στελέχη της ΔΗΜΑΡ αναμένεται να είναι πρώην στενοί συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου και πιο συγκεκριμένα οι κκ Π.Γερουλάνος, Μ.Όθωνας, Σ.Κεδίκογλου .

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top