Μάχη στήθος με στήθος δείχνουν δυο νέες δημοσκοπήσεις για ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ

Σε ντέρμπι εξελίσσεται το εκλογικό αποτέλεσμα

Μάχη στήθος με στήθος δείχνουν δυο νέες δημοσκοπήσεις για ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ

​Εκλογικό ντέρμπι ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία δείχνουν δυο νέες δημοσκοπήσεις.

Συγκεκριμένα, η πρώτη δημοσκόπηση της Kapa Research για λογαριασμό του «Βήματος της Κυριακής», δείχνει εκκίνηση με αβέβαιο προβάδισμα για τον ΣΥΡΙΖΑ, με ενδεχόμενο η επόμενη Βουλή να είναι εννεακοματική.

Αν οι εκλογές διεξάγονταν σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ θα συγκέντρωνε 27,3% η Νέα Δημοκρατία 24,2%, η Χρυσή Αυγή 6,8%, το Ποτάμι 5,5%, το ΚΚΕ 5%, η Λαϊκή Ενότητα 4,8% και το ΠΑΣΟΚ 4,3% με τους ΑΝΕΛ(Πάνος Καμμένος) και την Ένωση Κεντρώων (Βασίλης Λεβέντης) να δίνουν μάχη για να μπουν στη Βουλή, συγκεντρώνοντας 3% και 3,3% αντίστοιχα.

Η αδιευκρίνιστη ψήφος κυμαίνεται στο 13,2%.

Στο ερώτημα ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για Πρωθυπουργό, ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει 40,5%, έναντι του Ευάγγελου Μεϊμαράκη που λαμβάνει 33,1%.

Ο Αλέξης Τσίπρας βγαίνει πρώτος όμως και σε δημοτικότητα, με 45,6% θετικές γνώμες. Ακολουθεί ο Ε. Μεϊμαράκης με 42,4% και ο Σ. Θεοδωράκης με 34,9%.

Στην παράσταση νίκης, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 56,5% έναντι 22,7 της Νέας Δημοκρατίας.

Τέλος, στο ερώτημα ποια κυβέρνηση θα επιθυμούσατε, το 41,3% θέλει κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και το 34,6% κυβέρνηση με κορμό τη Ν.Δ.

  • Τι δείχνει η δημοσκόπηση της Αlco για το «Πρώτο Θέμα»:

Εκλογές ντέρμπι με την αυτοδυναμία να είναι όνειρο θερινής νυκτός δείχνει και η δημοσκόπηση της Alco.

Συγκεριμένα στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 22,6% και η ΝΔ 21,1% διαφορά δηλαδή 1,5%. Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 6,3%, το Ποτάμι με 5,1%, το ΚΚΕ με 4,7%, το ΠΑΣΟΚ με 4,1%, η Λαϊκή Ενότητα 4% και η Ένωση Κεντρώων με 3%. Εκτός Βουλής μένουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,4%. Στο 13,6% οι αναποφάσιστοι, στο 6,5% η αποχή.

Στην ερώτηση αν ο Αλέξης Τσίπρας τους τελευταίους 7 μήνες δικαίωσε τις προσδοκίες ή σας απογοήτευσε, το 79% απαντά ότι απογοητεύτηκε και το 10% ότι δικαιώθηκε.

Τέλος, το 66% θεωρεί ότι η απόφαση για εκλογές ήταν λάθος, έναντι του 25% που θεωρεί ότι ήταν σωστή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top