Σαπέν: Το πρόγραμμα ήταν αποτέλεσμα μεγάλης διαδρομής

Γιούνκερ: Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει αμετάκλητα μέλος της Ευρωζώνης

Σαπέν: Το πρόγραμμα ήταν αποτέλεσμα μεγάλης διαδρομής

Το Eurogroup ενέκρινε το τρίτο πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν και εξέφρασε την ικανοποίησή του. «Το πρόγραμμα ήταν αποτέλεσμα μίας μεγάλης διαδρομής», πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τον κ. Σαπέν χάθηκε μεγάλο χρονικό διάστημα, αν και η Γαλλία είχε δηλώσει από νωρίς την προσήλωσή της.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Σαπέν, τα κόμματα στην Ελλάδα ανέλαβαν τις ευθύνες τους, ενώ τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση δείχνει πως «ξεκίνησε να εργάζεται ξανά».

«Ήταν κατεπείγουσα ανάγκη να υπάρξει αυτή η χρηματοδότηση. Θα δοθεί η δυνατότητα στην ελληνική οικονομία, να ξαναμπεί σε τροχιά ανάπτυξης και επιστροφής στην εμπιστοσύνης» συμπλήρωσε ο Μισέλ Σαπέν.

Ερωτηθείς σχετικά με τη συμμετοχή του ΔΝΤ, τόνισε ότι το Ταμείο έχει διαφορετικό χρονοδιάγραμμα και στέκεται κυρίως στη βιωσιμότητα του χρέους.

«Κρίθηκε αναγκαίο τον Οκτώβριο να εξετάσουμε το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους», εξήγησε και, όπως είπε, «πρέπει να αντιμετωπιστεί το ζήτημα του χρέους, για να καταστεί βιώσιμο», εκτιμώντας ωστόσο ότι δεν χρειάζεται ονομαστική απομείωσή του.

Γιούνκερ: Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει αμετάκλητα μέλος της Ευρωζώνης

Καταλήξαμε σε συμφωνία, έγραψε στο Twitter ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Eurogroup.

Όπως υπογράμμισε, η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει αμετάκλητα μέλος της Ευρωζώνης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top