Επαρκής η συμφωνία για την Ελλάδα λέει η Κομισιόν αλλά οι αντιρρησίες επιμένουν

Αγώνας δρόμου για να μεταπειστούν ενόψει του Eurogroup της Παρασκευής

Επαρκής η συμφωνία για την Ελλάδα λέει η Κομισιόν αλλά οι αντιρρησίες επιμένουν
Η Κομισιόν διαμηνύει ότι είναι επαρκές το «πακέτο» της συμφωνίας με την Ελλάδα και ότι δεν υπήρξε «έκπτωση» σε βάρος της ποιότητας υπέρ της ταχύτητας. Όπως ανέφερε μάλιστα ο ανταποκριτής του Star στις Βρυξέλλες Θάνος Αθανασίου, κυκλοφορεί στην Κομισιόν non paper με όλα τα «ποιοτικά» στοιχεία της συμφωνίας.

Με το ίδιο κείμενο προσπάθησε να πείσει ο Ζ. Κ. Γιούνκερ την καγκελάριο της Γερμανίας Μέρκελ και τον πρόεδρο της Γαλλίας Ολάντ ότι «αυτό είναι το κείμενο και καλύτερο δεν μπορεί να γίνει».

Το κείμενο έφτασε στις πρωτεύουσες των κρατών μελών της ευρωζώνης χθες στις 9.45 το βράδυ και περιλαμβάνει 57 προαπαιτούμενα τα οποία θα πρέπει να ψηφιστούν από την ελληνική Βουλή το αργότερο μέχρι αύριο, ώστε να αποδείξει και η ελληνική κυβέρνηση ότι το πολιτικό κλίμα έχει αλλάξει.

Στη συνέχεια, αναμένεται να γίνει μία μακρά συζήτηση στο Eurogroup για το κατά πόσο τελειώνουμε με την έγκριση της εκταμίευσης ή αν όπως υποστηρίζουν κάποιοι – και μεταξύ τους δεν είναι ο Σόιμπλε ο πιο αρνητικός για την Ελλάδ��, αλλά άλλοι όπως ο ΥΠΟΙΚ της Σλοβακίας Κάζιμιρ και οι ομόλογοί του της Φινλανδίας και της Εσθονίας ! - πρέπει να χορηγηθεί δάνειο-γέφυρα ώστε να υπάρξει ένας χρόνος προσαρμογής της Ελλάδας στον οποίο να αποδείξει ότι επιθυμεί τις μεταρρυθμίσεις.

Ο Γιούνκερ όμως δεν συμφωνεί και κάνει αγώνα δρόμου για να πείσει και τους αντιρρησίες, ώστε αύριο να κλειδώσει και από πλευράς Eurogroup η συμφωνία.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top