Μεϊμαράκης προς ΓΣΕΕ: πρέπει να υπάρχει συνεννόηση και εθνικό σχέδιο

«Εμείς δεν θα ακολουθήσουμε τον δρόμο του λαϊκισμού όπως ο ΣΥΡΙΖΑ»

Μεϊμαράκης προς ΓΣΕΕ: πρέπει να υπάρχει συνεννόηση και εθνικό σχέδιο

Την ανάγκη συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων επισήμανε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης μετά από τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της ΓΣΕΕ.

Ο κ. Μεϊμαράκης δήλωσε συγκεκριμένα μετά τη συνάντηση:


«Είχαμε μια εποικοδομητική συζήτηση με τη ΓΣΕΕ. Πάντα οι συζητήσεις αυτές με τα τριτοβάθμια όργανα και ιδιαίτερα με τη ΓΣΕΕ σου δίνουν πάρα πολλές προτάσεις, εμπλουτίζεις τις απόψεις σου.

Βεβαίως, δεν υιοθετούμε τα πάντα. Αλλά τα αξιολογούμε και τα συνθέτουμε, μαζί με την τρέχουσα δύσκολη κατάσταση και τασσόμεθα σε άλλα υπέρ και σε άλλα όχι.

Η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να ακολουθήσει το δρόμο του λαϊκισμού. Δεν πρόκειται να αντιγράψει την προηγούμενη αξιωματική αντιπολίτευση σε αυτές τις συμπεριφορές.

Γι’ αυτό ακριβώς θα συμβάλει με τις δικές τις δυνάμεις, ώστε να υπάρχει μια εθνική συνεννόηση, μια συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων, μια συνεννόηση με τους κοινωνικούς εταίρους, τις κοινωνικές ομάδες, για να μπορέσουμε να περάσουμε το δύσκολο δρόμο που μας ανοίγει το τρίτο μνημόνιο.

Πρέπει να συνεννοηθούμε για να υπάρχει ένα εθνικό σχέδιο, με επιχειρήματα ουσιαστικά, τα οποία θα μπορούμε να θέσουμε στους εταίρους μας και τα οποία θα προσπαθήσουμε, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, να τα κατανοήσουν, ώστε να μην υπάρχουν επώδυνες αποφάσεις, για τα επόμενα χρόνια.

Βεβαίως, η κατάσταση δεν είναι εύκολη. Περιμένουμε τη συμφωνία -την οποία ο κ. Πρωθυπουργός από το δημοψήφισμα μας έλεγε ότι θα φέρει σε 48 ώρες, τώρα μας λέει ότι θα τη φέρει στις 18 Αυγούστου- ώστε να τη δούμε, να την κρίνουμε και να προχωρήσουμε με την πορεία που έχουμε χαράξει στην
Ευρώπη».


Συνάντηση και με τις ομοσπονδίες των Αστυνομικών

Λίγο νωρίτερα, ο πρόεδρος της ΝΔ, συναντήθηκε με τα προεδρεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας (ΠΟΑΞΙΑ). Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ Γρηγόρης Γερακαράκος δήλωσε ότι στη συνάντηση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης συζητήθηκε το ζήτημα που απασχολεί τα Σώματα Ασφαλείας με βάση το νέο ασφαλιστικό.


Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top