Απογραφή των συμβασιούχων της Βουλής αποφάσισε η Επιτροπή Κανονισμού

Ερωτηματικά διατυπώνουν υπάλληλοι για το αν υποκρύπτεται πρόθεση απολύσεων

Την άμεση απογραφή των εργαζομένων της Βουλής με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου αποφάσισε η Επιτροπή του Κανονισμού της, ώστε να διερευνηθεί ποιοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Η Επιτροπή διαβεβαιώνει παράλληλα ότι στόχος της είναι η οριστική διευθέτηση του ζητήματος.

Ωστόσο, μετά τις χθεσινές κινητοποιήσεις των συμβασιούχων της Βουλής, έξω από την αίθουσα που συνεδρίαζε η Επιτροπή Κανονισμού υπό την Ζωή Κωνσταντοπούλου, οι υπάλληλοι διατυπώνουν το ερώτημα ποια πρόθεση υποκρύπτεται πίσω από την συγκεκριμένη απόφαση, την πρωτοβουλία της οποίας αποδίδουν στην Πρόεδρο της Βουλής.

Όπως υποστηρίζουν, πίσω από την συγκεκριμένη απόφαση υποκρύπτεται ενδεχομένως πρόθεση απολύσεων, με το «πρόσχημα», όπως αναφέρουν οι ίδιοι, ότι «δεν καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες». Διερωτώνται επίσης αν θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο, έστω και συμβασιούχων, από μία κυβέρνηση Αριστεράς που ασκούσε σφοδρή κριτική στις προκατόχους της για αντίστοιχες ενέργειες σχετικά με συμβασιούχους.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top