Πρώτο… ραντεβού Τσακαλώτου – Σταθάκη με την σκληρή Ντέλια

Ξεκινά η επίσημη διαπραγμάτευση με το ασφαλιστικό και τις συντάξεις να πέφτουν στο τραπέζι

​Εγγλέζοι ήταν στο ραντεβού τους με τη σκληρή Ν. Βελκουλέσκου και τα υπόλοιπα μέλη της quadrigia, ο υπουργός Οικονομικών, Ε. Τσακαλώτος και ο υπουργός Οικονομίας, Γ. Σταθάκης, οι οποίοι κατέφτασαν στις 10:00 στο ξενοδοχείο όπου καταλύουν για να ξεκινήσει και επίσημα η διαπραγμάτευση για το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας.

Το Μαξίμου διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται να συζητήσει με τους εκπροσώπους των θεσμών κανένα νέο μέτρο πέρα από αυτά που βρίσκονταν στα νομοσχέδια με τα προαπαιτούμενα που έθεσαν οι δανειστές στη Σύνοδο Κορυφής της 12ης Ιουλίου και πέρασαν από τη Βουλή, αλλά το σίγουρο είναι ότι η άλλη πλευρά θα ζητήσει πολλά παραπάνω.

Έτσι, οι επικεφαλής του κουαρτέτου των θεσμών εκτιμάται ότι θα βάλουν στο τραπέζι και πάλι το ζήτημα της κατάργησης των πρόωρων συντάξεων, τη μείωση των κύριων και επικουρικών συντάξεων, την εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, την αλλαγή στη φορολογία των αγροτών, την κατάργηση των φοροαπαλλαγών για τους αγρότες, τις αλλαγές στη ρύθμιση των 100 δόσεων και τις ιδιωτικοποιήσεις.

Επίσης πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δανειστές πιέζουν να ψηφιστούν επιπλέον μέτρα, αλλά και να γίνουν αλλαγές στα ήδη ψηφισθέντα, όπως η αύξηση της προκαταβολής φόρου για όσους αμείβονται με μπλοκάκια, η αύξηση της έκτακτης εισφοράς για όσους έχουν εισοδήματα άνω των 50.000 ευρώ το χρόνο από το 4% στο 6% κ��ι η μείωσή της από το 8% στο 6% για τα πολύ υψηλά εισοδήματα, άνω των 500.000 ευρώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top