Κι άλλες μεταρρυθμίσεις ζητούν οι δανειστές για να εκταμιευτεί η πρώτη δόση του δανείου

Όλα όσα αποκάλυψε η εκπρόσωπος του Ζ. Κ. Γιούνκερ

​Κι άλλες μεταρρυθμίσεις ζητά η Κομισιόν, ώστε να εκταμιευτεί η πρώτη δόση από τον ESM, όπως αποκάλυψε στους δημοσιογράφους η εκπρόσωπος του Ζ. Κ. Γιούνκερ, Μ. Αντρέεβα.

Συγκεκριμένα η κα Αντρέεβα δήλωσε ότι η Κομισιόν πε��ιμένει νέες μεταρρυθμίσεις από την ελληνική κυβέρνηση, ώστε να υπάρξει γρήγορη αποδέσμευση της πρώτης δόσης από τον ESM και ανακοίνωσε και επίσημα την έναρξη των διαπραγματεύσεων.

Όπως είπε στους δημοσιογράφους η εκπρόσωπος του κ. Γιούνκερ, η συνέχιση του ρυθμού των μεταρρυθμίσεων θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της κλονισμένης εμπιστοσύνης των δύο πλευρών, ��ημειώνοντας ότι γίνονται μικρά και μεθοδικά βήματα για την υλοποίηση του προγράμματος.

Όσον αφορά στους εκπροσώπους των θεσμών που θα έρθουν στην Αθήνα και αν σ’ αυτούς περιλαμβάνεται και η κα Βελκουλέσκου του ΔΝΤ, η Μ. Αντρέεβα είπε ότι όλοι οι εκπρόσωποι πρέπει να βρίσκονται στην Αθήνα μέχρι την Τετάρτη, παραπέμποντας στην Ουάσιγκτον για μεγαλύτερη ακρίβεια.

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών πάντως ανέφεραν ότι οι διαπραγματεύσεις θα ξεκινήσουν αύριο, Τρίτη σε παράλληλες ομάδες εργασίας που θα έχουν στην ατζέντα τους καυτά θέματα, όπως τα δημοσιονομικά, το συνταξιοδοτικό, τα εργασιακά, τις αγορές προϊόντων, κλπ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top