ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Όλη η συνομιλία του Γ. Βαρουφάκη με ξένο fund για το Plan B

Περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια το… «πραξικόπημα» στην ΓΓΔΕ

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Όλη η συνομιλία του Γ. Βαρουφάκη με ξένο fund για το Plan B

​Ουδέν κρ��πτόν υπό τον ήλιο, κι έτσι μετά τον σάλο που προκλήθηκε από την αποκάλυψη ότι ο Γ. Βαρουφάκης σχεδίαζε plan B που προέβλεπε τη δημιουργία παράλληλου τραπεζικού συστήματος και την υποκλοπή των ΑΦΜ των φορολογουμένων, δόθηκε στη δημοσιότητα το ηχητικό ντοκουμέντο από την τηλεδιάσκεψη του πρώην υπουργού Οικονομικών, με το fund OMFIF, όπου αναλύει το φιλόδοξο σχέδιό του.

Το ηχητικό ντοκουμέντο το δημοσίευσε το ίδιο το fund αφότου πήρε άδεια από τον Γ. Βαρουφάκη και σ’ αυτό ακούγεται ο πρώην υπουργός να λέει πως ο Α. Τσίπρας του έδωσε το πράσινο φως για να καταστρώσει ένα Plan B.

«Έχω μια ομάδα, και δουλεύουμε από το τέλος Δεκεμβρίου», λέει ο κ. Βαρουφάκης, προσθέτοντας ακόμα ότι αντιμετωπίζει δυσκολίες για να πάει από τα πέντε άτομα που το σχεδίασαν στα 1.000 που πρέπει να το εφαρμόσουν.

«Πρέπει να υπάρχει παράλληλο σύστημα για λίγο για να έχει ο κόσμος την αίσθηση ότι το κράτος λειτουργεί», λέει χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός Οικονομικών και αναφερόμενος στο Taxis τονίζει ότι θα πρέπει να φτιαχτούν παράλληλοι λογαριασμοί χωρίς να το πουν σε κανέναν και ότι θα μοιράσει pin στους πολίτες για να έχουν πρόσβαση σ’ αυτούς.

Ο Γ. Βαρουφάκης, στο ηχητικό αυτό ντοκουμέντο ξεδιπλώνει όλες τις λεπτομέρειες του σχεδίου του, σε στελέχη ξένων hedge funds στο πλαίσιο διεθνούς forum που έλαβε χώρα στις 16 Ιουλίου.

Όπως τους είπε, θα υπήρχε ένα παράλληλο τραπεζικό σύστημα, καταρχήν μέσα στο ευρώ, αλλά με δυνατότητα «εν μια νυκτί να μετατραπεί σε μια νέα δραχμή».

Στο ηχητικό, λέει επίσης ότι τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων την ελέγχει η τρόικα και αυτό είναι κάτι που τον δυσκολεύει στα σχέδιά του και παραδέχεται ότι έβαλε έναν φίλο του να χακάρει και να ελέγξει το Taxis, ότι συναντήθηκε μαζί του και ότι τον εξουσιοδότησε να χακάρει το σύστημα.

Αποκαλύπτει μάλιστα στα στελέχη των hedge funds ότι κατάφερε να πάρει τον έλεγχο του hardware, αλλά όχι του λογισμικού και παραδέχεται την κλοπή των ΑΦΜ, φτιάχνοντας αντίγραφα.

Το πιο εντυπωσιακό από όλα δε είναι το γεγονός ότι όταν οι συνομιλητές του τον προειδοποιούν ότι τον ακούν πολλοί άνθρωποι, εκείνος τους απαντά ότι αν αποκαλύψουν οτιδήποτε από όλα αυτά, ο ίδιος θα το διαψεύσει.

Ακούστε ΕΔΩ το ηχητικό ντοκουμέντο στα αγγλικά

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top