Ολοκληρώθηκε το γεύμα των πολιτικών αρχηγών, από Οκτώβριο και μετά για εκλογές

Τι είπε ο Τσίπρας αποχωρώντας – Για διάθεση συνεννόησης μίλησε ο Θεοδωράκης

Ολοκληρώθηκε το γεύμα των πολιτικών αρχηγών, από Οκτώβριο και μετά για εκλογές
Λίγα λεπτά πριν τις 15.30 ολοκληρώθηκε το γεύμα των πολιτικών αρχηγών, που παρέθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, με αφορμή τα 41 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.
Ο πρωθυπουργός αποχώρησε πρώτος και χωρίς να κάνει δηλώσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες είπε πως έχει προγραμματισμένη επικοινωνία με Ευρωπαίους αξιωματούχους.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης από την πλευρά του έκανε λόγο για διάθεση συνεννόησης μεταξύ των αρχηγών: «Υπάρχει διάθεση συνεννόησης, συζητήσαμε έλυσε ο ένας τις απορίες του άλλου. Είμαστε σε μία κομβική στιγμή. Υπήρχε ένα κλίμα ότι ο καθένας μπορεί να κρατάει τις αντιρρήσεις του αλλά είμαστε ακόμα δεσμευμένοι στη συμφωνία μέχρι η χώρα να εξασφαλίσει το σταθερό βηματισμό της στην ΕΕ».
Ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε πως με βάση τα υπάρχοντα δεδομένα, η συμφωνία έως τις 19 Αυγούστου «είναι ένας απόλυτα εφικτός στόχος», ενώ όσον αφορά το ενδεχόμενο των εκλογών είπε πως ο κ. Τσίπρας δεν έχει πρόθεση εκλογικού αιφνιδιασμού εν μέσω των διακοπών των πολιτών, κάτι που ερμηνεύεται πως ενδεχόμενες κάλπες (συνυπολογίζοντας τον ένα μήνα που χρειάζεται) πάνε για τον Οκτώβριο.
«Η απόφαση για εκλογές είναι του πρωθυπουργού. Όλοι συμφωνήσαμε ότι η κοινωνία πρέπει να πάει διακοπές, με την ασφάλεια ότι είμαστε στην Ευρωζώνη. Δεν κατάλαβα ο πρωθυπουργός να έχει πρόθεση εκλογικού αιφνιδιασμού» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Σε δηλώσεις της η Φώφη Γεννηματά έκανε λόγο για ανάγκη εθνικής συνεννόησης και για κατάρρευση του «ψευτοδιλήμματος» μνημόνιο-αντιμνημόνιο.
«Την κρίση θα την ξεπεράσουμε με περισσότερη δημοκρατία και εθνική συνεννόηση. Δεν είναι ώρα για μεγάλα λόγια. Σήμερα που καταρρέει ο διαχωρισμός μνημόνιο-αντιμνημόνιο, που τα ψέματα δίνουν τη θέση τους στις δύσκολες αποφάσεις ο δρόμος είναι ένας. Μόνο μέσα από την συνεργασία μπορούμε να εξασφαλίσουμε την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας» είπε �� πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top