Στο Προεδρικό Μέγαρο οι πολιτικοί αρχηγοί για τα 41 χρόνια της αποκατάστασης της Δημοκρατίας

Παυλόπουλος: "Σταθήκατε στο ύψος των περιστάσεων"

Στο Προεδρικό Μέγαρο οι πολιτικοί αρχηγοί για τα 41 χρόνια της αποκατάστασης της Δημοκρατίας

​Σε εξέλιξη βρίσκεται στο Προεδρικό Μέγαρο το άτυπο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών μετά από το κάλεσμα του Προέδρου της Δημοκρατίας με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 41 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα.

Πρώτος έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θ. Παφίλης, ο οποίος αντικατέστησε τον κ. Κουτσούμπα και αμέσως μετά έφτασαν ο πρόεδρος της ΝΔ, Β. Μεϊμαράκης και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Π. Καμμένος.

Στη συνέχεια έφτασαν ο επικεφαλής του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκης και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φ. Γεννηματά, ενώ τελευταίος πέρασε την πόρτα του Προεδρικού Μεγάρου ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Παφίλης, προσερχόμενος στο γεύμα, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η συνάντηση γίνεται αποκλειστικά για την επέτειο των 41 χρόνων από την πτώση της Χούντας και την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, όμως είναι βέβαιο ότι οι πολιτικές εξελίξεις θα βρεθούν στο τραπέζι των συζητήσεων, καθώς οι εκλογές το φθινόπωρο δείχνουν αναπόφευκτες μετά και από την απώλεια της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Άλλωστε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Π. Παυλόπουλος επανειλημμένα έχει τονίσει ότι το πολιτικό σύστημα πρέπει να προτάξει την εθνική ενότητα, ώστε να διασφαλιστεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και όπως όλα δείχνουν και το σημερινό γεύμα θα συμβάλει σ’ αυτό.

Η ατμόσφαιρα ήταν αρκετά φιλική ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς, κάτι που φάνηκε και από το διάλογο που είχαν ο Β. Μεϊμαράκης και ο Π. Καμμένος λίγο πριν μπουν στο Προεδρικό.

"Αν επιστρέψουμε στη Ρηγίλλης θα έρθεις μαζί μας";, ρώτησε τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ ο κ. Μεϊμαράκης κι εκείνος του απάντησε:

"Μαζί σου αισθανόμαστε καλύτερα και υπάρχει καλύτερο επίπεδο συνεννόησης", χωρίς να του απαντά επί της ουσίας.

Μάλιστα ο υπουργός Άμυνας προσκάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους πολιτικούς αρχηγούς να πάνε με φρεγάτα στην Τήνο για να προσκυνήσουν στη Μεγαλόχαρη με αφορμή την γιορτή του Δεκαπενταύγουστου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μάλιστα εξήρε τη στάση όλων των πολιτικών αρχηγών κατά τη διάρκεια των κρίσιμων διαπραγματεύσεων λέγοντας:

"Σταθήκατε στο ύψος των περιστάσεων παρά τις όποιες διαφορές σας και αυτό σας το αναγνωρίζει ο ελλνικός λαός".

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top