Οριστικό το ρήγμα στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τη δεύτερη ψηφοφορία. «Όλα καλά», λέει ο Λαφαζάνης

Προαναγγέλλει πολιτικές εξελίξεις στο κυβερνών κόμμα το Μαξίμου

Οριστικό το ρήγμα στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τη δεύτερη ψηφοφορία. «Όλα καλά», λέει ο Λαφαζάνης

​Το ρήγμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, είναι πλέον οριστικό μετά και από την ψηφοφορία του νομοσχεδίου με το δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων που ζητούν οι δανειστές, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για το τρίτο Μνημόνιο.

Όπως έγραψε και το star.gr ο ΣΥΡΙΖΑ βγαίνει βαριά τραυματισμένος από μία ακόμα σκληρή μάχη που έδωσε η κυβέρνηση στη Βουλή χθες το βράδυ μέχρι τις 5 τα ξημερώματα.

Το δεύτερο νομοσχέδιο πέρασε με 230 ψήφους, ενώ 63 βουλευτές καταψήφισαν, 5 ψήφισαν "παρών" και δύο ήταν απόντες.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ ο αριθμός των διαφωνούντων ανέρχεται στους 36 από τους οποίους οι 31 ψήφισαν «όχι» και οι πέντε «παρών», γεγονός που έχει προκαλέσει μεγάλο πονοκέφαλο στο κυβερνητικό στρατόπεδο.

«Το ρήγμα στην Κ.Ο. είναι νομίζω σαφές», δήλωσε, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας, προσθέτοντας ότι «θα ακολουθηθούν οι συλλογικές διαδικασίες στην προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος».

Σε ερώτηση μάλιστα για το αν απομακρύνθηκε το σενάριο της διάσπασης ή αν ο κίνδυνος αυτός παραμένει ορατός, η κα Γεροβασίλη απάντησε ότι «το πολιτικό πρόβλημα που δημιουργήθηκε ήταν και παραμένει το ίδιο από εδώ και πέρα. Θα ακολουθηθούν όλα όσα είναι να γίνουν προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα».

Για οριστικό ρήγμα έκανε λόγο και ο υπουργός Επικρατείας, Ν. Παππάς μετά την ολοκλήρωση της μαραθώνιας διαδικασίας στη Βουλή.

«Η κυβέρνηση θα προχωρήσει τώρα στην ολοκλήρωση της συμφωνίας, ολοκληρώσαμε τον κύκλο των προαπαιτούμενων. Δυστυχώς επιβεβαιώθηκε ένα ρήγμα, αλλά νομίζω ότι θα ολοκληρωθούν πρώτα οι διαδικασίες της συμφωνίας και θα τα δούμε όλα στα συλλογικά μας όργανα, όπως προβλέπεται», είπε.

Εντύπωση πάντως προκάλεσαν οι δηλώσεις του κύριου εκπροσώπου της Αριστερής Πλατφόρμας, Π. Λαφαζάνη που για μια ακόμα φορά καταψήφισε το νομοσχέδιο που έφερε στη Βουλή η κυβέρνηση, καθώς ήταν σε εντελώς διαφορετικό κλίμα και από τις δηλώσεις της κας Γεροβασίλη και από εκείνες του Ν. Παππά.

«Όλα μια χαρά. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ενωμένος με τις διαφορετικότητες του. Οι διαφορές είναι δύναμη, δεν είναι η αχίλλειος πτέρνα μας», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, λογαριάζοντας μάλλον χωρίς τον ξενοδόχο, Α. Τσίπρα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top