Το άγνωστο τηλεφώνημα του Κώστα Καραμανλή στον Αλέξη Τσίπρα

Τι του είπε ο πρώην Πρωθυπουργός μετά τη δραματική μαραθώνια Σύνοδο Κορυφής

Το άγνωστο τηλεφώνημα του Κώστα Καραμανλή στον Αλέξη Τσίπρα

​Ένα απρόσμενο τηλεφώνημα συμπαράστασης δέχθηκε ο Πρωθυπουργός το βράδυ της Δευτέρας, λίγες ώρες μετά τη δραματική μαραθώνια Σύνοδο Κορυφής, από τον Κώστα Καραμανλή.

«Να γνωρίζεις ότι η Νέα Δημοκρατία θα στηρίξει με όλες της τις δυνάμεις την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη. Θα στηρίξει στη Βουλή τη συμφωνία» φέρεται να διαβεβαίωσε τον Αλέξη Τσίπρα ο πρώην Πρωθυπουργός.

Έπειτα από 17 ώρες δραματικών διαπραγματεύσεων, και ενώ το εφιαλτικό σενάριο του Grexit παραμόνευε, η συμφωνία που έκλεισε ο Πρωθυπουργός ήταν "βαριά". Ήξερε μάλιστα, επιστρέφοντας ότι η μια τέτοια συμφωνία θα ήταν δύσκολο να περάσει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα χωρίς σοβαρές απώλειες. Μόνη παρηγοριά, η διαβεβαίωση των πολιτικών αρχηγών της αντιπολίτευσης ότι θα τον στηρίξουν.

«Με τόνωσε» ήταν η φράση που εκστόμισε ο Αλέξης Τσίπρας όταν ολοκληρώθηκε το τηλεφώνημα με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Γεγονός είναι ότι ο ο πρώην Πρωθυπουργός ήταν ανήσυχος όλους τους τελευταίους μήνες της διαπραγμάτευσης και παρότρυνε μέσω συνομιλητών του πολλές φορές την κυβέρνηση να κλείσει την περίφημη συμφωνία, ώστε να αποφευχθεί το Grexit.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top