Π. Καμμένος: «Ή θα στηρίξουν την κυβέρνηση ή πάμε σε εκλογές»

Γιατί ψήφισε τη συμφωνία

Π. Καμμένος: «Ή θα στηρίξουν την κυβέρνηση ή πάμε σε εκλογές»

​Για εκλογές το φθινόπωρο έκανε λόγο ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ. Π. Καμμένος, στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, αν οι 39 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που δεν ψήφισαν το πολυνομοσχέδιο δεν στηρίξουν την κυβέρνηση.

«Προτεραιότητα είναι η σύναψη της συμφωνίας, ώστε να μπει σε ένα ρυθμό ανάπτυξης η χώρα. Μετά το πέρας των διαπραγματεύσεων, είτε θα αποφασίσουν τι θα κάνουν οι 32 βουλευτές, είτε θα πάμε για εκλογές. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος», είπε ο κ. Καμμένος, προσδιορίζοντας τον χρόνο διεξαγωγής τους τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο.

Ο κ. Καμμένος τόνισε ότι οι κυβερνητικές αλλαγές είναι θέμα του πρωθυπουργού και προανήγγειλε συνέδριο του κόμματός του γιατί όπως είπε: «αυτά που ψηφίσαμε ήταν αντίθετα με αυτά για τα οποία εκλεγήκαμε».

Εξηγώντας μάλιστα την απόφασή του να υπερψηφίσει το πολυνομόσχεδιο, ο κ. Καμμένος είπε:

«Προτίμησα τη σύγκρουση με τη συνείδησή μου για να ψηφίσω αυτή τη συμφωνία».

Ο υπουργός Άμυνας χαρακτήρισε επίσης «άψογη» τη συνεργασία του με τον Α. Τσίπρα, αν και όπως είπε προέρχονται από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους και στέλνοντας μήνυμα στους διαφωνούντες του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε με νόημα ότι «η κυβέρνηση θα έχει σωστό έργο αν έχει ισχυρή κοινοβουλευτική ομάδα».

Αναφερόμενος στα σενάρια για επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, ο κ. Καμμένος τόνισε ότι «αν η δραχμή θα ήταν λύση, θα τη συζήταγα», διευκρίνισε όμως ότι όλες οι προσπάθειες εξεύρεσης πόρων από τις ΗΠΑ, την Κίνα ή τη Ρωσία ήταν αδιέξοδες.

Τέλος απέκλεισε το ενδεχόμενο κυβέρνησης εθνικής ενότητας λέγοντας:

«Αυτή τη στιγμή θα συνεχίσουμε με κυβέρνηση μειοψηφίας, αν επιμείνουν οι βουλευτές και μετά τη συμφωνία θα πάμε σε εκλογές».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top