ΠΕΡΑΣΕ το πολυνομοσχέδιο με τα μέτρα - Δεν ψήφισαν 39 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Με 229 ΝΑΙ, 64 ΟΧΙ, 6 ΠΑΡΩΝ και 1 απών - Πρώτη ανάρτηση: 16/07/2015 02:01

ΠΕΡΑΣΕ το πολυνομοσχέδιο με τα μέτρα - Δεν ψήφισαν 39 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

​Ψηφίστηκε με 229 "ΝΑΙ", 64 "ΟΧΙ" και 6 "ΠΑΡΩΝ" το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα μέτρα που προβλέπει η συμφωνία κυβέρνησης και δανειστών.

Ανάμεσα σε αυτούς που ψήφισαν ΟΧΙ στον ΣΥΡΙΖΑ (32 Βουλευτές συνολικά) ήταν οι: Γιάνης Βαρουφάκης (πρώην υπουργός Οικονομικών), Παναγιώτης Λαφαζάνης (υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης), Νάντια Βαλαβάνη (πρώην αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών), Ζωή Κωνσταντοπούλου (πρόεδ��ος της Βουλής), Δημήτρης Στρατούλης (αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης),Κώστας Ήσυχος (Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας), Κώστας Λαπαβίτσας και Ραχήλ Μακρή.
Συνολικά ψήφισαν 299 βουλευτές, ενώ απουσίαζε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλεξάνδρα Τσακάνα.
Σημειώνεται ότι και οι έξι βουλευτές που δήλωσαν ΠΑΡΩΝ ανήκουν επίσης στον ΣΥΡΙΖΑ.
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αριθμεί 149 βουλευτές. Οι 13 βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων τάχθηκαν σύσσωμοι υπέρ της συμφωνίας.
Άρα το σύνολο των κυβερνητικών βουλευτών (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) που ψήφισαν το νέο μνημόνιο είναι 124 βουλευτές, ενώ 39 συνολικά βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπερψήφισαν – με τον ένα ή τον άλλο τρόπο - τη συμφωνία για το νέο πακέτο βοήθειας.
Όσον αφορά το πολυνομοσχέδιο, υπενθυμίζουμε ότι το βασικό κομμάτι των φορολογικών μέτρων της συμφωνίας αποτελούν οι ανακατατάξεις στο ΦΠΑ, η αύξηση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης, καθώς και οι αλλαγές στη φορολογία των αγροτών.
Δείτε το πολυνομοσχέδιο στο Pdf που ακολουθεί

271540740-Nomosxedio.pdf271540740-Nomosxedio.pdf

ΒΙΝΤΕΟ ΒΟΥΛΗ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top