Σε εξέλιξη ΤΩΡΑ η συζήτηση στην Ολομέλεια - Προεδρεύει ο Μητρόπουλος

Στις 03.00 η ψηφοφορία για την εξουσιοδότηση της κυβέρνησης για διαπραγμάτευση

Σε εξέλιξη ΤΩΡΑ η συζήτηση στην Ολομέλεια - Προεδρεύει ο Μητρόπουλος

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου που εξουσιοδοτεί την διαπραγματευτική ομάδα για να υπογράψει συμφωνία και νέα δανειακή σύμβαση, αφού πρώτα η ώρα εκκίνησης της συνεδρίασης πέρασε από σαράντα κύματα και αντί για τις 19.00 μετατέθηκε για τις 23.50.

Τελικά προεδρεύει ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος καθώς η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν ήθελε να προεδρεύσει σε συζήτηση και ψηφοφορία για τόσο σκληρά μέτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες ώρες γίνεται τεράστια κινητοποίηση στα κόμματα της συγκυβέρνησης ώστε να περιοριστούν τα «όχι» στο ελάχιστο δυνατό αριθμό.

Το κλίμα στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να είναι εκρηκτικό με 5 βουλευτές (Λεουτσάκος, Νταβαμέλος, Παπαδογιάννη, Λαπαβίτσας και Πετράκος) να ασκούν κριτική στον Αλέξη Τσίπρα και να τον καλούν να απορρίψει «τον εκβιασμό των δανειστών για την επιβολή ενός προγράμματος λιτότητας, απορρυθμίσεων και ιδιωτικοποιήσεων». Παράλληλα, και ο Βασίλης Χατζηλάμπρου φέρεται να φλερτάρει με το «όχι».

Την ίδια ώρα, η Ραχήλ Μακρή είπε το πρώτο «όχι», ξεκαθαρίζοντας ότι θα καταψηφίσει τη συμφωνία που φέρνει προς έγκριση στη Βουλή, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης επεσήμανε πως «η συμφωνία αυτή δεν είναι συμβατή με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ», ενώ ο Αλέξης Μητρόπουλος ευθέως έκανε λόγο για α��οτυχία της κυβέρνησης και για «αριστερή παρωδία».

Ούτε όμως και στο έταιρο κυβερνητικό στρατόπεδο είναι ρόδινα τα πράγματα, καθώς 4 βουλευτές των ΑΝΕΛ φέρονται να εξετάζουν το ενδεχόμενο μη ψήφισης της συμφωνίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνεδρίαση της ΚΟ των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ο Παύλος Χαϊκάλης, η Σταυρούλα Ξουλίδου, ο Νίκος Μαυραγάνης και ο Χαρίσιος Κατανάς εξέφρασαν ανοικτά τη διαφωνία τους με τη συμφωνία που έχει έρθει προς έγκριση στη Βουλή, αναγκάζοντας τον Πάνο Καμμένο να διακόψει τη συνεδρίαση και να ζητήσει συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα!

Ο ίδιος, πάντως, τόνισε πως θα στηρίξει τη συμφωνία για να μην διαλυθεί η χώρα αλλά είπε ότι δεν θα θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας.
Όσον αφορά την αντιπολίτευση, ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ μένουν στη γραμμή των αποφάσεων που ελήφθησαν στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών και «εξουσιοδοτούν» την κυβέρνηση να φέρει συμφωνία για να αποφευχθούν τα χειρότερα, με τον πρόεδρο της ΝΔ Ευάγγελο Μεϊμαράκη πάντως να στέλνει το μήνυμα «συμφωνία τώρα και τα υπόλοιπα μετά».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top