Κατρούγκαλος: τεχνικά ανέφικτο να ανοίξουν οι τράπεζες αυτή την εβδομάδα!

«Δεν υπάρχει πρόβλημα φερεγγυότητας των τραπεζών αλλά ρευστότητας»

Κατρούγκαλος: τεχνικά ανέφικτο  να ανοίξουν οι τράπεζες αυτή την εβδομάδα!
Ανέφικτο χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος το άνοιγμα των τραπεζών αυτή την εβδομάδα.

Αυτό που αναμένεται όμως την εβδομάδα που διανύουμε κατά τον κ. Κατρούγκαλο είναι να ληφθούν αποφάσεις, ώστε να ανοίξουν οι τράπεζες. «Όχι να ανοίξουν αυτή την εβδομάδα -αυτό μάλλον δεν είναι τεχνικά εφικτό, αλλά να μπουν σε μια πορεία κανονικότητας» δήλωσε συγκεκριμένα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης άσκησε κριτική στην ΕΚΤ για την διακοπή λειτουργίας των τραπεζών. «Είναι αποκλειστική ευθύνη της ΕΚΤ, διότι και πριν ��πό το δημοψήφισμα είχε τη δυνατότητα να αυξήσει το όριο της ρευστότητας και τώρα θα μπορούσε να το κάνει» ισχυρίσθηκε.

Κατά τον κ. Κατρούγκαλο «η ΕΚΤ δεν αμφισβητεί τη φερεγγυότητα των τραπεζών, δηλαδή την κεφαλαιακή τους επάρκεια. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε εδώ ήταν κατεξοχήν πρόβλημα ρευστότητας, που μπορούσε να αντιμετωπιστεί».

Σε μία νέα επίθεση κατά της ΕΚΤ ανέφερε ότι «με το να μην αντιμετωπιστεί έγκαιρα, με το να μην αυξηθεί η ρευστότητα, δημιουργήθηκε μια χιονοστιβάδα» και πρόσθεσε: «Συγκρίνετε τι έκανε η ΕΚΤ το 2012, στις εκλογές, με αυτό που έκανε τώρα. Τότε έρχονταν τα αεροπλάνα γεμάτα με ευρώ. Εύλογα, γιατί δεν έπρεπε να δημιουργηθεί το κλίμα του bank run που είναι ψυχολογία... Έπρεπε η ΕΚΤ να εξασφαλίσει τη ρευστότητα και ο λόγος που δεν το έκανε είναι σαφέστατα πολιτικός».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top