Γ. Παπανδρέου: «Το “όχι” σημαίνει διολίσθηση εκτός ευρώ»

«Έχουμε διχάσει το�� ελληνικό λαό»

​Πεπεισμένος είναι ο πρόεδρος του Κινήματος, Γ. Παπανδρέου, ότι το «όχι» στο δημοψήφισμα θα ανοίξει και την πόρτα για να βρεθεί η Ελλάδα εκτός ευρώ.

«Έχουμε δύο επιλογές και πρέπει να δούμε ποιες είναι οι καλύτερες. Το “όχι” σημαίνει, εγώ είμαι πεπεισμένος, διολίσθηση εκτός ευρώ. Είναι σίγουρο», είπε ο κ. Παπανδρέου στην εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου στον Real Fm.

Μάλιστα στην επισήμανση του κ. Χατζηνικολάου ότι ο Α. Τσίπρας δήλωσε πως μέχρι την Τρίτη θα έχουμε συμφωνία, ο πρόεδρος του Κινήματος είπε:

«Αυτά είναι αστεία του κ. Τσίπρα. Ο κ. Τσίπρας δεν έλεγε προεκλογικά ότι θα σκίσει το μνημόνιο; Σήμερα δεν έχουμε μνημόνιο, είμαστε τρεις ημέρες εκτός μνημονίου, εκτός προγράμματος, άρα έχει απόλυτη ελευθερία ο κ. Τσίπρας να κάνει ό,τι θέλει. Μπορεί να κάνει το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης, μπορεί, αύριο αν θέλει, να ανοίξει τις τράπεζες. Γιατί δεν τις ανοίγει τις τράπεζες; Γιατί δεν προχωρά στ�� πρόγραμμα Θεσσαλονίκης; Γιατί δεν μπορεί...».

Αμφισβήτησε επίσης ανοιχτά τα όσα ισχυρίζεται ο πρωθυπουργός περί εγγύησης των τραπεζικών καταθέσεων λέγοντας:

«Μιλά για την εγγύηση των καταθέσεων. Έχουμε 130 δισ. σε καταθέσεις, πού θα βρει το ελληνικό δημόσιο, εάν υπάρχει πρόβλημα στις τράπεζες, 130 δισ.; Άρα λοιπόν όλο αυτό, περί μνημονίων, υποκρύπτει ένα ψευτοδίλημμα. Έχουμε διχάσει τον ελληνικό λαό σε μνημονιακούς και σε αντιμνημονιακούς, ενώ τα βαθύτερα αίτια είναι πως θα κάνουμε μεταρρυθμίσεις σοβαρές στην οικονομία μας, στην κοινωνία μας, στους θεσμούς μας. Επιτέλους να σταθεί όρθια η χώρα μας και να μην χρειαζόμαστε δανειστές».

Ερωτηθείς, αν το «ναι» σημαίνει ότι το πρόγραμμα θα το εφαρμόσει η τωρινή κυβέρνηση ή πυροδοτ��ύνται κυβερνητικές απαλλαγές, ο κ. Παπανδρέου απάντησε:

«Θεωρώ ότι το “ναι” μας δίνει περισσότερη διαπραγματευτική ισχύ, διότι θα δώσει ένα μήνυμα στους λαούς, και όχι μόνο στις κυβερνήσεις των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ότι ο ελληνικός λαός παρ’ ότι η κυβέρνηση ζήτησε το “όχι” θέλει να μείνει στο ευρώ και θα τρέξει πιστεύω η Ε.Ε. να συμβάλει να μπορούμε και το κούρεμα να κερδίσουμε, αξιοποιώντας την έκθεση ΔΝΤ, να μείνουμε στο ευρώ και να έχουμε και μία αναπτυξιακή προοπτική με ένα σημαντικό πακέτο από τον Γιούνκερ. Το αντίθετο σημαίνει χρεοκοπία εντός του ευρώ σιγά-σιγά εκτός του ευρώ, ασφυξία της οικονομίας και χάος».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top